Prins Joachims nya spännande liv i Frankrike

Utländskt

En prins i Paris.
Så blir Joachims nya tillvaro i den franska huvudstaden.
Den danske kungligheten är redo för sitt nya äventyr.

[/caption]

Det är aldrig för sent att lära sig något nytt, den devisen agerar prins Joachim, 50, efter. Trots att den danske kungligheten nyss fyllde ett halvsekel så tvekar han inte att sätta sig i skolbänken igen.

[/caption]

Prins Joachim ska gå en högre fransk militärutbildning. Kungligheten är mycket intresserad av det militära och han är överste i reserven.

För ett år sedan ryckte hans bildsköne son modellprinsen Nikolai, 20, in på reservofficersutbildning och det var en stolt pappa som inspekterade trupperna med modellprinsen i första ledet. Men till skillnad från pappa så var inte det militära något för den unge modellprinsen och efter bara två månader hoppade han av utbildningen något som pappa Joachim hyste respekt och förståelse för.

Prins Joachim sätter sig som 50-åring i skolbänken igen.

Nu har prins Joachim och hans familj, fast utan sönerna prins Felix, 17, och prins Nikolai, installerat sig i Paris för den ett år långa och krävande utbildningen.

LÄS MER: Nu börjar vuxenlivet för danske snyggprinsen Nikolai

För hustrun prinsessan Marie, 43, är det jackpot att få komma hem till Frankrike. Prinsessan som är fransyska uppges vara överlycklig över att få tillbringa minst ett år i den franska huvudstaden där hon är född.

Prins Joachim flyttar till Paris för att utbilda sig vid det militära.
Prins Joachims utbildning vid École Militaire i Paris kommer pågå sex dagar i veckan under nästan ett års tid.

Prinsparets två gemensamma barn prins Henrik, 9, och prinsessan Athena, 7, kommer gå i en internationell skola, sannolikt i centrala Paris och troligen inte långt från pappas skola École Militaire som ligger nära Eiffeltornet.

LÄS MER: Peppad prins Daniel invigde park med gravida Carolina Klüft

Prinsens älskade prinsessan Marie följer med sin make till Frankrike.

– Det är ett fullständigt nytt liv. Det är ett jättebeslut de har tagit att rycka upp familjen från vardagen. Det blir en helt ny start för dem, säger Annemette Krakau som är chefredaktör för Billedbladet och expert på det danska kungahuset, rapporterar Kvällsposten.

LÄS MER: Eva O’Neill visar upp glammiga galagarderoben
LÄS MER: Drottning Silvia spred värme på ”De gamlas dag”
LÄS MER: Supersöta nya bilden på prins Gabriel

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Utländskt