Prins Daniels stora behov – måste ha total kontroll

Kungafamiljen

Prins Daniel kom från ingenstans och är i dag make till vår nästa regent.
Men Victorias älskade mans historia genom bilder är fortfarande okända.
Endast två foton sällsynta täcker upp hans uppväxtår.

[/caption]

Av: Josephine Edelskog | Bilder: TT | Publicerad: 2020-07-29

Vi talar om en man som ställer mycket höga krav på sig själv. En man som ser möjligheter att göra något riktigt bra när tillfälle ges. Men han väljer när och hur han vill synas.

[/caption]

Prins Daniel, 46, föddes i Örebro 1973, samma dag som hans numera svärfar kung Carl Gustaf, 74, steg upp på Sveriges tron. Han döptes sedan i Almbykyrka i Örebro 1974.

LÄS MER: Kronprinsessan Victorias oväntade stöd i hundbråket

Prins Daniel, här med lillgrabben Oscar, är mycket noga med sin image.

Efter det var det dags för familjen att flytta upp till Falun. Strax efter gick flyttlasset vidare till slutdestinationen Ockelbo, närmare bestämt till Smältvägen, och det var där Daniel fick sin uppväxt.

Det redovisades inga stjärnbetyg i Perslundaskolan och inte heller på Hammargymnasiet i Sandviken. Men ett betyg var alltid i topp – idrott.

LÄS MER: Nya beskedet om prins Joachims hjärnblödning

En av de första bilderna på kronprinsessan Victoria och hennes nya pojkvän Daniel Westling togs 2003 i Globen där Sverige mötte Kanada.
Ockelbo-grabben började spela ishockey i Hofors innan han blev inkallad. Daniel insåg dock att idrotten blev lidande och hoppade av.

Han valde istället att gå sin egen väg och flyttade ner till Stockholm för att studera till hälsopedagog vid Lillsveds idrottsfolkhögskola på Värmdö.

LÄS MER: Victoria och Daniels härliga midsommar med familjen

När prins Daniel startade sitt exklusiva gym för kändisar och de rika hade han siktet högt. Han tog hem storvinsten då han blev tillsammans med kronprinsessan Victoria.

Efter det såg han även till att bli personlig tränare på Safe i Sundbyberg. 1997 rekryterade Benny Johansson talangen som PT till gymmet Master Training på Regeringsgatan i Stockholm. Sju år senare grundades ett aktiebolag i samma namn med Westling som VD och styrelseledamot. Då ägde han 70 % i bolaget.

Vänner till prinsen har berättat att Daniel alltid hade siktet inställt på att slå igenom och att han skulle ville göra en klassresa. Därför inriktade sig också Daniels gym på ett känt och mycket förmöget klientel.

LÄS MER: Kungakusinen flyttar hem till drottning Silvia

Prins Daniels stil gjordes om när det stod klart att han skulle bli Victorias make. Nu har han anpassat sig mycket väl till den kungliga etiketten.

Det var prinsessan Madeleine, 38, som tipsade Victoria, 42, om gymmet och resten är historia. Men frågan kvarstår. Varför finns det så få (läs två) bilder tillgängliga från hans uppväxttid?

Den första sällsynta bilden är från hans dop och den andra från när han som tonåring vinner en golftävling. Förklaringen lyder: kontrollbehov.

LÄS MER: Prinsessan Sofia avslöjar härliga hemligheten

Prins Daniel bjuder gärna på spex och skoj i officiella sammanhang. Men det måste vara på hans villkor.

När det stod klart att prins Daniel skulle bli kronprinsessans blivande make genomgick han en total förvandling. Truckerkepsen, som tidigare varit lite av Ockelbo-killens signum byttes raskt ut mot dubbelknäppta frisyrer och backslick-frisyr à la Östermalm.

Prins Daniel fortsätter att vårda sin personliga image och är även i sin nuvarande position otroligt noga med val av fotografier. Det är allmänt känt bland hovfotografer att aldrig använda blixt. Då kommer prinsens bekymmersrynka fram och irritation uppstår.

LÄS MER: Tråkiga beskedet skakar om kungen på Solliden

Det är känt bland hovfotograferna att prins Daniel inte gillar fotografering i blixtljus. Då blir han som förbytt.

Prinsen väljer att helst bli fotograferad hemma på Haga slott, där känner han sig trygg och kan själv välja plats med tanke på bakgrund och ljusinsläpp.

Med andra ord vill han ha full kontroll över situationen, vilket kanske inte var fallet under barndomen.

LÄS MER: Kronprinsessan Mary tillbaka efter isoleringen
LÄS MER: Madeleines kärleksfulla hyllning till lillprinsen Nicolas
LÄS MER: Kungen och Silvias härliga glädjebesked mitt i krisen

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheter

Mer om Kungafamiljen