Prins Harry i ny konflikt med kung Charles – sa fräckt nej

Utländskt

Tack, men nej tack.
Kung Charles kom med ett generöst erbjudande till sin yngste son.
Prins Harry nobbade – nu avslöjas den nya kontroversen mellan kungligheterna.

[/caption]

Av: Gittan Larsson | Bilder: TT | Publicerad: 2024-05-14

Det är ingen ände på eländet. Nu avslöjas ytterligare en kontrovers mellan kung Charles, 75, och hans, milt uttryckt, bångstyrige son prins Harry, 39.

[/caption]

Prins Harry var nyligen i London tre dagar. Den skandaliserade kungligheten var där för att fira tioårsjubileet av sin välgörenhetsorganisation Invictus Games.

LÄS MER: Prins Williams nya tragiska besked om cancersjuka Kate

Prins Harry under sitt korta besök i London där han inte fick träffa kung Charles. Bild:  Kirsty Wigglesworth/AP/TT

Samtidigt som ceremonin i St Paul’s Cathedral pågick bjöd kung Charles in till ett Garden Party för 8 000 personer vid Buckingham Palace.

Bägge tillställningarna tog slut vid 18-tiden och far och son befann sig bara tre kilometer från varandra.

Ändå blev det inget möte.

LÄS MER: Hans Wahlgrens sista ord till Christina Schollin innan döden

Relationen mellan kung Charles och prins Harry beskrivs vara mycket ansträngd. Bilder: TT
En vän till prins Harry avslöjar i New York Post att den rödlätte kungligheten blev ”mycket sårad” över nobben från pappa.

– Det överraskade mig mycket. Jag var helt säker på att de skulle ses. Jag vet att det är vad Harry ville och jag vet inte nästa gång han kommer tillbaka, säger vännen.

Prins Harry ska ha skickat in en förfrågan om ett möte, i god tid före sitt besök i den brittiska huvudstaden.

– Jag kan inte tänka mig att ansökan har fallit mellan stolarna. Även om förfrågan inte kom fram, vilket jag inte tror, så kunde ju kungen ha frågat sin son om de skulle ses. Det var allmänt känt att Harry skulle komma till London, säger vännen.

LÄS MER: Kungen sa till prins Daniel på skarpen under statsbesöket

Medan prins Harry var i St Paul’s Cathedral hade kung Charles garden party för 8 000 gäster på Buckingham Palace. Bild: Jordan Pettitt/AP/TT

Nu framkommer dock att kung Charles trots allt inte var helt avogt inställd till sin son.

Den brittiske monarken ska ha erbjudit prins Harry att bo på ett kungligt residens i London under sina dagar i miljonstaden.

Prinsen ska emellertid ha nobbat sin fars generösa erbjudande och istället checkat in på hotell, enligt The Sunday Times.

LÄS MER: Hovets nya tråkiga besked om Madeleines mystiska återkomst

Ska han få komma in i värmen igen? Prins Harry försökte förgäves få till en försoning med sin far, kung Charles. Bild: Toby Melville/AP/TT

Vännen till prins Harry hävdar att ett möte mellan Charles och Harry hade blivit enklare att arrangera om han tackat ja till sin fars erbjudande om boende.

– Det är så sorgligt allting. Det är sant att kungen är lite försiktig med att träffa Harry givet den mediecirkus som uppstår vid ett sådant möte. Men han gick trots allt med på att träffa Harry med kort varsel efter att han hade fått sitt cancerbesked, säger vännen och tillägger:

– Det är klart att han inte kunde rulla ut röda mattan när han fick höra om att Harry skulle till London för Invictus Games, då hade han instruktioner från sina läkare att fokusera på behandlingen av sin cancer, men att han inte kunde hitta en lucka i sin kalender sen…låt oss säga att det kan finnas olika uppfattningar kring det.

LÄS MER: Därför stoppar hovet bilderna på Victoria – får inte komma ut

Efter besöket i London anslöt Meghan Markle och tillsammans med prins Harry åkte hon till Nigeria. Bild: Sunday Alamba/AP/TT

Efter tre dygn lämnade prins Harry London och flög till Nigeria med sin hustru.

Han mötte Meghan Markle, 42, i VIP-rummet på Heathrow innan de bordade planet mot Afrika där firandet av Invictus Games fortsatte.

Frågan är prinsen och hans far någonsin kommer kunna lösa sin problemfyllda relation.

LÄS MER: Avslöjat: Sofia vägrar äta maten på slottet – hovet tvingas agera
LÄS MER: Familjen berättar: Så var Hans Wahlgrens sista svåra tid i livet
LÄS MER: Madeleine och Chris bryter upp – slottskälla avslöjar separationen

[/caption]
Senaste nyheter

Mer om Utländskt