Hovets nya tråkiga besked om Madeleines mystiska återkomst

Kungafamiljen

Fram och tillbaka.
Prinsessan Madeleine verkar vela med beslutet att flytta hem.
Nu ger hovet ett nytt tråkigt besked om kungligheten.

[/caption]

Av: Gittan Larsson | Bilder: TT | Publicerad: 2024-05-10

De olika turerna kring prinsessan Madeleines, 41, och maken Chris O’Neills, 49, flytt till Sverige skulle kunna vara tagna ur manuset från en b-film.

[/caption]

Kungahuset har framstått som löjeväckande då hovets allt mer kritiserade informationschef Margareta Thorgren, 60 vid flera olika tillfällen gett lika luddig som felaktig information om makarnas flyttplaner.

LÄS MER: Sorgliga bilden på prins William – hustrun Kate helt borta

Det råder fortfarande många mystiska frågetecken kring prinsessan Madeleines flytt till Sverige. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Först skulle prinsessan Madeleine flytta hem i augusti 2023, men sedan ändrades de planerna och flytten ägde aldrig rum.

Nu är hovets besked att kungens yngsta dotter ska återvända till Sverige med make och barn i år.

Men exakt när i tiden det ska ske har inte kommunicerats och många anar att hemlighetsmakeriet beror på en alldeles speciell anledning.

LÄS MER: Silvias märkliga beteende på galamiddagen väcker frågor

Prinsessan Madeleines make Chris O’Neill sägs inte vara förtjust i planerna på att flytta till Stockholm. Bild: Jonas Ekströmer/TT
Landets ledande hovexperter är helt övertygade om att prinsessan Madeleines bångstyrige man Chris O’Neill inte alls vill flytta.

– Jag tror han skulle vantrivas något enormt i det, för honom, lilla Stockholm. Bara han går 300 meter så är det folk som som stirrar på honom och vet vem han är hela tiden, sa hovexperten Herman Lindqvist, 81, till Hänt för en tid sedan.

Maken skyr med andra ord uppmärksamhet som pesten och hatar att bli igenkänd av svenskarna när han är ute och rör sig på krogen.

LÄS MER: Prinsens skandalbilder vid slottet gör hovet rasande

Prinsessan Madeleine saknar familjen. Här syns hon med prins Daniel och kronprinsessan Victoria. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Chris O’Neill blev bland annat rosenrasande när han upptäckte bilder av sig själv i en kändistidning förra sommaren.

Amerikanen förevigades under en flott middag med Madeleine på lyxkrogen Sturehof i Stockholm – och på bilderna syntes tydligt att han inte hade några strumpor på sig.

I samtal med vänner har amerikanen uttryckt en frustration över hur han framställs av framför allt den svenska pressen.

LÄS MER: Madeleine stoppad på slottet – Silvia såg rött och sa nej

Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill med dottern Leonore. Bild: Magnus Johnsson/TT

Så hur blir det då med den omtalade flytten? Kommer Madeleine och Chris hitta en gemensam lösning på sitt stora problem?

I hovets kalender lyser prinsessan fortfarande helt med sin frånvaro – vilket kan tolkas som ett tecken på att flytten kommer skjutas upp igen eller till och med ställas in.

– Alla är inskrivna i kalendern – utom prinsessan Madeleine. Det är givetvis för att hon bor 800 mil bort, men det är en trist bekräftelse på att det kan dröja tills vi ser henne, skriver Svensk Dam och fortsätter:

– Madeleine kommer till exempel lysa med sin frånvaro den 21 maj när kungafamiljen närvarar vid Polarpriset. Tråkiga nyheter för alla kungafans där ute som längtar efter att få sig en glimt av Florida-prinsessan.

LÄS MER: Bild-Extra: Här festar Sofia glatt på båten mitt i Stockholms city

Mycket tyder på att prinsessan Madeleine står inför en tuff tid. Bild: Mikael Fritzon/TT

Det finns även tecken på att allt inte riktigt står rätt till i prinsessan Madeleines stormiga äktenskap med Chris O’Neill.

Källor nära makarna berättar att kaoset med flytten har lett till stora slitningar i relationen.

Enligt norska Se & Hör gör nu därför Chris O’Neills mamma Eva O’Neill och drottning Silvia, 80, allt i sin makt för att rädda äktenskapet.

Mer om det spännande dramat kan ni läsa i vår artikel som finns här.

LÄS MER: Kungen sa till prins Daniel på skarpen under statsbesöket
LÄS MER: Därför stoppar hovet bilderna på Victoria – får inte komma ut
LÄS MER: Madeleine och Chris bryter upp – slottskälla avslöjar separationen

[/caption]
Senaste nyheter

Mer om Kungafamiljen