Prins Harry vräkt – tvingas bo i gästrummet hos vännerna

Utländskt

Persona non grata.
Under sitt besök i Storbritannien tvingas prins Harry bo hos vänner.
Till de kungliga palatsen är han inte längre välkommen.

[/caption]

Av: Gittan Larsson | Bilder: TT | Publicerad: 2023-04-02

Prins Harry, 38, befinner sig i London där han tillsammans med kändisvännerna Elton John, 76, och Elizabeth Hurley, 57, nu försöker stämma mediehuset Associated Newspapers som äger en rad tidningar i England.

[/caption]

Prins Harry och de övriga kändisarna hävdar att tidningen har ägnat sig av en mängd oetiska och i många fall olagliga aktiviteter för att få fram sin information.

LÄS MER: Prinsessan Sofias nya lyxiga outfit – chockpriset överraskar

Prins Harry anländer till domstolen där han försöker övertyga rätten om att han ska få stämma ett brittiskt mediebolag. Bild: Jordan Pettitt/AP/TT

Mediebolaget i sin tur hävdar att anklagelserna är trams och att de grundlösa beskyllningarna överhuvudtaget inte bör tas upp i en domstol.

Prins Harry är, som vanligt, fly förbannad.

– Naturligtvis finns det en personlig aspekt i den här stämningen men den handlar inte bara om mig. Det finns även en social aspekt, för om det mest inflytelserika mediehuset lyckas undgå rättvisan är det kört för hela landet enligt min åsikt, skriver kungligheten enligt domstolsdokumenten.

Det är prins Harrys första besök i England sedan begravningen av drottning Elizabeth.

Men där har han inte längre en egen bostad.

LÄS MER: Drottning Silvia hastigt sjuk – hovet går ut med diagnosen

Mediebolaget menar att prins Harrys anklagelser bara är strunt och dessa inte bör leda till en rättegång. Bild: Elizabeth Cook/AP/TT
Som bekant har kung Charles, 74, vräkt sonen från Frogmore Cottage och nu tvingas prinsen istället bo hos vänner, enligt källor till Fox News, rapporterar Expressen.

Tv-kanalen rapporterar också att relationen mellan Harry och hans bror prins Willam, 40, samt fadern är fortsatt ansträngd. Till de kungliga palatsen är han inte längre välkommen.

– Sprickan mellan prinsen och kungafamiljen är djup, säger kungaexperten Richard Fitzwilliams och fortsätter:

– Kungen är inte i London och det finns inga planer på ett möte. William och Kate är borta med sina barn över påskhelgen.

LÄS MER: Okända bilden på kungen – utklädd till kvinna i peruk

Under sin tid i London har prins Harry tvingats bo hos sina vänner. På de kungliga palatsen är han inte längre välkommen. Bild: Chris Young/AP/TT

Sprickan i det engelska kungahuset började när Meghan Markle, 41, hade gjort entré. När prins Harry och hustrun senare lämnade det brittiska kungahuset ansågs det som ett stort svek av den övriga familjen.

Som hämnd släppte prinsen sin bok ”Spare”, en historisk skandalskildring där han tar heder och ära av en mängd medlemmar i den brittiska kungahuset, däribland sin egen bror.

Harry har bland annat anklagat prins William för att ha misshandlat honom genom att kasta honom i golvet under ett vilt gräl i det privata köket på Kensington Palace.

LÄS MER: Prins Harrys drogproblem riskerar hela hans framtid

Källor till Fox News berättar att stämningen mellan prins Charles och prins Harry är mycket kylig. Bild: Matt Dunham/AP/TT

Harry har även påstått att Camilla Parker Bowles, 75, läckt uppgifter om honom till pressen och anklagat sina släktingar för en mängd mindre smickrande saker.

Nu återstår det att se om prins Harry kommer att närvara vid kung Charles kröning den 6 maj.

Många experter menar på att det bästa beslutet skulle vara om han håller sig borta, då hans medverkan skulle lägga en tung dimma över ceremonin.

LÄS MER: Prinsessan Madeleines nära vän i ny skandal
LÄS MER: Kung Charles tunga bakslag med Camilla efter jättebråket 
LÄS MER: PR-expertens attack mot Chris: ”Ingen svärmorsdröm direkt!”

[/caption]
Senaste nyheter

Mer om Utländskt