Prins Oscar och prinsessan Estelle förbjuds prata i skolan

Kungafamiljen

Hårda bud även för kungligheterna.
Prinsessan Estelle och prins Oscar är belagda med talförbud i skolan.
Regeln gäller utan undantag.

[/caption]

Av: Jennifer Erixon | Bilder: TT | Publicerad: 2024-06-02

Som bekant går prinsessan Estelle, 12, och prins Oscar, 8, på den privata överklasskolan Manilla Campus på Kungliga Djurgården.

[/caption]

Skolan är dessvärre omgärdad av skandaler och med ett uselt rykte efter alla problem som präglat verksamheten under åren som gått.

LÄS MER: Madeleines fasa: ”Chris svarar inte i telefon och vägrar öppna dörren”

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel låter sina barn, prinsessan Estelle och prins Oscar, gå på skandalskolan Campus Manilla. Bild: Samuel Steén/TT

Campus Manilla har ambitioner att vara en elitskola, men det man mest lyckats med är att vara under lupp av Skolinspektionen – bland annat på grund av sina stora problem med mobbning.

Det finns även en uppsjö av andra skandaler kring skolan:

– Under 2018 stod det klart att barn till förmögna föräldrar fått gått före i skolkön – på bekostnad av nyanlända, trots att regeringen beslutat om att några procent ska få kvoteras in. I fjol var skolan åter i blåsväder, då de framgått att flera elever kunnat fuska sig till högre betyg, skriver Hänt.

LÄS MER: Sofia och Carl Philips härliga familjelycka: ”Det blir en flicka!”

Skolan Campus Manilla ligger på Djurgården i Stockholm och har varit omskriven för många problem. Bild: Fredrik Sandberg/TT
Campus Manilla lockar till sig de nyrika föräldrarna, exempelvis Steve Angelo, 41, från Swedish House Mafia, hockeyproffset Mats Sundin, 53, och medieprofilen Alex Schulman, 48. Alla har de barn som går i skolan.

På Campus Manilla går även prinsessan Estelle, 12, och prins Oscar, 8.

Det är med förlov sagt en komplexfylld och speciell skola. Man har ålagt kungligheterna och deras skolkamrater med talförbud i matsalen.

– Elever i förskoleklass och i lågstadiet, där bland annat prins Oscar nyligen gått, får nämligen inte prata alls under lunch, skriver Hänt.

LÄS MER: Hovkvinnan tvingades sluta på dagen – nu avslöjar hon allt om Victoria

Nu får prins Oscar och prinsessan Estelle inte tala på lunchen i skolan. Bild: TT

Det är inte bara Campus Manilla som utövar ”tyst lunch”.

Maija Möller Grimakova, 55, tidigare rektor på Campus Manilla och Fredrikshovs slotts skola, mar motiverat metoden i en intervju med Mitt i Östermalm.

– Det har alltid varit så. Vi vill att eleverna äter i lugn och ro så att de verkligen känner vad maten smakar. Vi vill att de ska koncentrera sig på maten, så att de äter ordentligt och orkar hela dagen i skolan, sa hon då.

LÄS MER: Misstankarna stämde: Madeleine flyttar hem utan maken Chris
LÄS MER: Aktiviteter vid villan – Harry och Meghans drogproblem avslöjat
LÄS MER: Kung Carl Gustafs nya hårda känga mot Vladimir Putin

[/caption]
Senaste nyheter

Mer om Kungafamiljen