Prinsessan Madeleines nya lyxhus i Sverige – för 59 miljoner

Kungafamiljen

Eter fem år i USA återvänder prinsessan Madeleine hem.
Nu avslöjas hennes nya bostad i Sverige.
Kungligheten och hennes familj flyttar in i en lyxvilla värd 59 miljoner kronor.

[/caption]

Prinsessan Madeleine, 40, kommer hem igen. Efter fem år under palmerna i behagliga Florida har kungligheten valt att flytta till Sverige igen.

[/caption]

Det innebär att man säljer det över 600 kvadratmeter stora palatsliknande huset i Miami. Just nu ligger jättekåken ute med ett utgångsbud på 80 miljoner kronor.

LÄS MER: PR-expertens attack mot Chris: ”Ingen svärsmorsdröm direkt”

Prinsessan Madeleine och maken Chris har lagt ut sitt slottsliknande hem i Florida till försäljning. Minst 80 miljoner kronor vill paret ha. Bilder: TT, Mäklarbild

Flytten beräknas äga rum i augusti.

”Prinsessan Madeleine och herr Christopher O’Neil har beslutat att familjen tills vidare ska vara bosatt i Sverige”, meddelade hovet på sin hemsida.

Prinsessparet och barnen ska flytta in i en sju-rummare som ligger i Hovstallet mitt på exklusiva Östermalm i centrala Stockholm.

Inför Madeleines ankomst har bostaden gjorts betydligt större och lyxrenoverats för omkring 12 miljoner kronor i flera omgångar. Hela köket har bland annat bytts ut och ett exklusivt dressingrum är förberett för prinsessan.

LÄS MER: Carl Philips hemliga kärleksbild med Sofia sprids i utlandet

Prinsessan Madeleine och maken styr kosan mot Stockholm där de så småningom ska flytta in i en ny lyxkåk. Bild: TT
Men nu kommer ett hett avslöjande om Madeleines bostadsplaner.

Prinsessan kommer bara bo i våningen inledningsvis.

Enligt Svensk Dam tycker inte kungen att det är helt optimalt att hans yngsta dotter bor så centralt i Stockholm.

Allt om Kungligt har tidigare berättat om att Madeleines bostad ligger ”farligt nära” Stureplan med alla dess lockelser som shopping, barer och toppkrogar. Dessutom är det inte helt ovanligt att rent kriminella element samlas på platsen under kvälls- och nattetid.

LÄS MER: Chockpriset på kungaparets lyxsemester avslöjat

Prinsessparet ska enligt uppgift bosätta sig i Villa Loviseberg i Ulriksdals slottpark. Jättehuset köptes ifjol för 59 miljoner kronor. Bild: TT

Kungen har därför kommit på en snillrik lösning och förberett en alldeles spektakulär lyxvilla i Ulriksdals slottspark.

Prinsessan Madeleine kommer flytta till Villa Loviseberg, en villa som kungaparets goda vänner Hans Eric och Eva Benita Brodin i fjol sålde till Statens Fastighetsverk för 59 miljoner kronor.

Då hade paret bott där i 43 år.

Jättekåken är på närmare 400 kvadratmeter och inrymmer all tänkbar bekvämlig lyx. Dessutom stoltserar fastigheten med ett eget gästhus, tennisbana och ett stall.

LÄS MER: Prins Daniel lyxiga inköp – kostar hundratusentals kronor

Prinsessan Madeleine kommer alltså få ett fortsatt mycket ståndsmässigt boende. Bild: TT

Att Statens Fastighetsverk köpte bostaden för ett så enormt belopp förvånade många. Och det råder fortfarande många frågetecken kring husaffären

– Förvärvet är en förberedelse inför ett evakueringsbehov och det är ännu inte beslutat om vem eller vilka som i slutändan ska nyttja byggnaden, säger fastighetsdirektören Peter Wallin till Svensk Dam och fortsätter:

– Vi har i dagsläget inga besked när i tiden beslut väntas komma, när det beslutas kommer vi självklart kommunicera detta.

LÄS MER: Blixtskilsmässan som chockar kungafamiljen
LÄS MER: Prinsessan Madeleines nära vän i ny ekonomisk skandal
LÄS MER: Bild-Extra: De första scenerna ur nya ”The Crown”

[/caption]

Senaste nyheter

Mer om Kungafamiljen