Prinsparet på nära vännens unika fotoutställning

Znyheter

Carl Philip och Sofia har gjort ett privat besök på Fotografiska.
Där ställer prinsparets nära vän Mattias Klum ut sina vackra bilder.
Det blev ett spännande besök.

[/caption]

Av: Josephine Edelskog | Bilder: TT, Instagram | Publicerad: 2020-10-18

Han är svensk och har ägnat hela sitt liv åt att dokumentera världens natur och djurliv. Nu ställer Mattias A. Klum ut för första gången på Fotografiska med utställningen ”Vår tid på jorden”.

[/caption]

På plats fanns vårt stiliga prinspar. Prins Carl Philip, 41, har alltid varit intresserad av fotografering, ett intresse som ökat med åren.

Prinsen var dagen till ära klädd i en mörk kavaj med en vitskjorta under som var ledigt uppknäppt i halsen. Prinsessan Sofia, 35, skymtade bakom honom i en mysig benvit tröja.

LÄS MER: Kronprinsessan Victorias viktiga dag i Västerås

Prinsparet besökte Fotografiska där deras vän Mattias Klum nu ställer ut sina fantastiska naturbilder.

Mattias Klüms resa genom linsens värld är imponerande. Redan som tolvåring började han att fotografera. Hans stora intresse var redan då samspelet mellan människan och naturen.

När han fyllde 17 år hade han redan påbörjat sin karriär som fotograf och som 29-åring pryddes omslaget på National Geographic med hans bild av en silverapa. Efter det har det nu gått 35 år och han har hela tiden utvecklat sin fotokonst men även filmat och skrivit många artiklar.

LÄS MER: Prins Daniels plötsligt sjuk med coronasymptom

Mattias Klum är en av prins Carl Philips närmaste vänner. Här syns kilarna på en bild från 2007.
Mattias Klum värnar för natur, djur och miljö. Under sin resa har han flera gånger återvänt till samma plats och därmed sätt den tyvärr negativa utvecklingen. Hans egen drivkraft är att med sin kärlek till naturen och sin holistiska livssyn inspirera till insikt om hur vi alla använder vår tid på jorden och hur vi avgör dess framtid.

LÄS MER: Prins Christian – allt mer lik pappa Frederik

Kungaparet och prins Carl Philip tillsammans med Mattias Klum under statsbesök i Malaysia 1995.

Mattias Klum ser hoppfullt på framtiden då den yngre generationen nu påverkar och kan göra förändring.

– Just upplevelsen av alltings förgänglighet är för mig enastående. Det faktum att planeten idag är så beroende av människans förmåga att handskas hållbart med vår tillvaro skapar en ödmjukhet. Och till min stora glädje går nu att svara “ja” på frågan om det är möjligt att både hjälpa planeten och leva ett gott liv, berättar han för Fotografiska.

LÄS MER: Drottning Elizabeths plötsliga besked om prins Philip

Mattias Klum är en av landets främsta naturfotografer och hans bilder har prytt många nummer av ansedda National Geographic.

Den 52- åriga fotografen menar att hans engagemang oftast legat i rastlösheten och den sökande person han är. Prinsparet fick en fin pratstund med konstnären och hans fru Iris som nu ska gå ett steg längre tillsammans. De har bildat en duo och kallar sig Alexandrov Klum.

Prins Carl Philip fick säkert även några fototips och var inte sen att lägga ut en snygg selfie på sig själv och Sofia tillsammans med konstnärsparet. I texten under skrev han bland annat:

– Enastående bilder från hela världen där han med sin kärlek till naturen vill inspirera.

Utställningen ”Vår tid på jorden” pågår på Fotografiska från 16 oktober 2020 till 7 mars 2021.

LÄS MER: Prins Carl Philip i rikets tjänst
LÄS MER: Victoria och Daniels mysiga besök på Moderna Muséet
LÄS MER: Prins Harrys chockbesked – återvänder till farmor

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheter

Mer om Znyheter