Prins Carl Philip i rikets tjänst

Znyheter

En major på visit vid sitt förband.
Prins Carl Philip förärade amfibieregementet i Berga med ett besök.
Och det går inte att ta miste på att kungligheten trivdes.

[/caption]

Prins Carl Philip, 41, är en hängiven officer. Kungligheten, som numera innehar majors grad, har tjänstgjort vid Högkvarteret under coronapandemin.

[/caption]

Den stilige kunglighetens intresse för det militära har funnits ända sedan prins Carl Philip fullgjorde sin värnplikt vid Amf 1 i Vaxholm. Han genomgick utbildning till båtchef på Stridsbåt 90.

LÄS MER: Victorias kära återseende med sin älskade mentor

Prins Carl Philip i glatt samspråk med chefen för andra amfibiebataljonen, överstelöjtnant Lennings.

Under åren 2001 och 2002 genomförde prinsen officersutbildning inom Marinen. I december 2007 erhöll prinsen kaptens grad och i oktober 2014 befordrades prins Carl Philip till major.

Under 2007 och 2008 gick prins Carl Philip även en avancerad teoretisk utbildning med högskolepoäng vid Försvarshögskolan i Stockholm.

LÄS MER: Prinsessan Eugenie tar avstånd från kungafamiljen

Prins Carl Philip besökte även 4 Sjöstridsflottiljen och ombord på minröjningsfartyget HMS Koster fick kungligheten bland annat styra en undervattensfarkost på jakt efter en mina.
Carl Philip uppskattar det militära livet av flera anledningar men frågan är om det han inte tycker det allra bästa är kamratskapet och att han blir ”en i gänget” när han har uniformen på sig.

För prinsen var det därför extra kul att få besöka Amfibieregementet och 4 Sjöstridsflottiljen i Berga. Amfibieregementet, där Carl Philip gjorde sin värnplikt, är en del av marinen vars operationsområde utgörs av kustnära zoner, floddeltan, skärgård, inlopp, farleder och hamnar.

LÄS MER: Plötsliga mardrömsbeskedet för kungafamiljen

Prins Carl Philip har vid flera tillfällen talat om att han trivs med kamratskapet i det militära och att han gillar att han blir behandlad som vem som helst när han är i uniform.

Förbandet har förmåga att operera i och under vattenytan, på land och i luften. Som sista marina utpost i försvaret av Sveriges långa kust är förbandets huvudsakliga uppgift att med hjälp av bland annat minor, robotar och granatkastare från kobbar och skär förhindra en motståndare från att nå och få fäste på land.

Prins Carl Philip fick se hur amfibieregementet övade och kanske det bästa på hela dagen var när han fick åka Stridsbåt 90.

Prins Carl Philip är utbildad båtchef på Stridsbåt 90 och det blev ett kärt återseende för kungligheten när han fick åka med i styrhytten.

Carl Philip är utbildad båtchef på just Stridsbåt 90 och det gick inte att ta miste på att kungligheten hade det trevligt i styrhytten.

LÄS MER: Sofia och Carl Philip om det otäcka hatet som drabbat dem

Prins Carl Philip inspekterade förbandet och han gillade vad han såg.

Under besöket, som även inbegrep 4 Sjöstridsflottiljen, fick prins Carl Philip även åka med minröjningsfartyg HMS Koster, där fick kungligheten bland annat styra en undervattensfarkost på jakt efter en mina.

LÄS MER: Drottning Elizabeth går emot kung Carl Gustaf
LÄS MER: Kungen tar över Victorias uppdrag på grund av hälsoskäl
LÄS MER: Så fint stöttar kronprinsessan Victoria cancerforskningen

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter