Här är kungligheterna som kommer vaccineras

Znyheter

Kungligheterna står på kö.
Nu står det klart att drottning Elizabeth och prins Philip kommer att vaccineras mot covid-19.
Även kung Carl Gustaf väntar på en spruta.

[/caption]

Så har det äntligen kommit till Storbritannien. Vaccinet som kan rädda världen från den pågående pandemin. Hur säkert är det? Ingen vet riktigt. Nyligen kom biverkningar med allergiska utbrott.

[/caption]

Vilket år vi går igenom. Den första vågen kom i våras följt av en någorlunda stabil sommar men nu ser vi höstens sviter som vi får tampas med till julen. Forskare har kämpat för att hitta botemedel. Har de lyckats? Det återstå att se. Nu går de första vaccinerna ut i Storbritannien.

LÄS MER: Stora oron för prins Philip efter plötsliga frånvaron

Drottning Elizabeth ska få britterna att vaccinera sig.

Drottning Elizabeth, 94, och prins Philip, 99, ska vaccinera sig, men den brittiska monarken har bestämt meddelat att hon inte ska särbehandlas och gå före i kön.

Vi i Sverige får vänta till början av 2021, i bästa fall. Då blir det de som är i den absolut största riskgruppen som prioriteras. Under våren och sommaren hoppas man att de flesta svenskar, som vill och är över 18 år, blivit vaccinerade.

Enligt det svenska kungahuset har redan vår kung Carl Gustaf, 74, tackat ja. Huruvida han står i prioritering uppges inte.

LÄS MER: Drottning Elizabeth bestulen av trogen hovpersonal

Kungen tänker vaccinera sig. Om drottning Silvia gör samma sak återstår att se.
Efter sommaren har både dödstal och antal intensivvårdspatienter ökat markant. Socialministern Lena Hallengren, 46, meddelade att vaccinationerna skulle genomföras så fort vaccinet anländer.

– Kungen ser på positivt på att ett vaccin snart finns tillgängligt i Sverige. Kungen kommer att vaccinera sig, meddelar hovets informationschef Margareta Thorgren, 57.

LÄS MER: Svenska folket fick betala för Madeleines renovering
LÄS MER: Prins Christian drabbad av covid-19 i skolan
LÄS MER: Sanningen om Mette-Marits mystiska frånvaro

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter