Svenska folket fick betala Madeleines renovering

Znyheter

När prinsessan Madeleine är i Sverige har hon sitt hem på Hovstallet i Stockholms city.
Nu visar ett nytt avslöjande att kungahuset har låtit renovera hennes bostad.
Kostnaden på fem miljoner kronor får de svenska skattebetalarna stå för.

[/caption]

Prinsessan Madeleine, 38, är som bekant numera bosatt med sin familj i soliga Florida. Men i vanliga fall, innan pandemin, brukade hon alltid komma hem till sommaren och hennes älskade Solliden samt i december för att deltaga i Nobelmiddagen och fira sin mamma, drottning Silvias, 76, födelsedag.

[/caption]

I år ser det annorlunda ut. Prinsessan har inte varit hemma på ett år och saknaden är stor. Trots det har hennes våning i Hovstallet renoverats för miljonbelopp. Pengar som det svenska folket har fått betala.

LÄS MER: Prins Christian drabbad av covid-19 i skolan

Prinsessan Madeleines våning i Stockholm skulle renoveras för 2,5 miljoner kronor. I själva verket blev kostnaden dubbelt så hög.

I Pinecrest, en av Miamis mest exklusiva gräddhyllor, har prinsessfamiljen hittat sitt drömboende i en stor lyxig villa. Men när Madeleine är i Sverige bor hon och hennes familj i en femrummare vid Hovstallet.

Under 2014 renoverades våningen, som då var i stort behov av uppfräschning, till ett pris av 6,8 miljoner kronor. Statens Fastighetsverk stod för det nödvändiga medan Madeleine och Chris O’Neill, 46, betalade för de mer lyxigare utsvävningarna.

LÄS MER: Sanningen om Mette-Marits mystiska frånvaro

Prinsessan Madeleines bostad ligger i Hovstallet på en exklusiv adress i Stockholms city.
För ett år sedan, skiftet 2018/2019, var det dags igen att riva väggar och låta våningen att bli större. Man byggde bland annat ihop Madeleines våning med en intilliggande och bland annat gjordes en stor walk-in-closet.

Hovets informationschef Margareta Thorgren, 57, förklarar varför prinsessans bostad gjordes större och åter renoverades för så många miljoner.

– Det är flera orsaker, bland annat har det att göra med logistik- och säkerhetsaspekter och säkerhetsfrågor kommenterar inte hovet, säger hon till Expressen.

LÄS MER: Sofia och Carl-Philip friska från covid-19 – så firade prinsparet

Hovets informationschef Margareta Thorgren berättar att renoveringen genomfördes då den ansågs nödvändig på grund av ”säkerhetsaspekter”.

Enligt uppgift skulle Statens Fastighetsverk, förutom nämnda walk-in-closet, bygga ett nytt sovrum, klädkammare samt ytterligare ett badrum.

Budgeten låg då på 2,5 miljoner, men notan slutade dock på det dubbla, fem miljoner, eftersom prinsessan Madeleine sägs ha krävt högre standard. Då föreslogs det att Ståthållarämbetet skulle bekosta våningens kyl, frys och tvättinventarier.

LÄS MER: Kronprinsessan Victorias succé på digitala galan

Prinsessan Madeleine och maken Chris bor i Miami och är sällan hemma i Sverige.

Men det verkar ha hamnat mellan stolarna. Statens Fastighetsverk har sin förklaring.

– Man nådde ingen överenskommelse, säger Peter Wallin på Statens Fastighetsverk till Expressen.

LÄS MER: Kung Haralds frånvaro väcker oro inför julen

Prinsessan Madeleines renovering har helt bekostats av staten.

Margareta Thorgren ger sin förklaring till situationen.

– Det raka svaret på den frågan är att Statens Fastighetsverk förvaltar och ansvarar för statens egendomar. Det innebär också att de ansvarar för renoveringar och tar dessa kostnader. I den här renoveringen som var 2018 så var det ingen överstandard. Det var samma standard som den befintliga lägenheten, säger hon.

Prinsessan Madeleines väninna Louise ”Lussan” Thott, 38, anlitades även som inredningsarkitekt under projektet som gick under namnet ”Fritz”.

LÄS MER: Kungen tar ensam över Nobel 2020 – utan drottningen
LÄS MER: Prins Charles och Camillas annorlunda tillskott
LÄS MER: Prins Joachims och Maries härliga nystart

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter