Shamanen svårt sjuk – nu hotas Märtha Louises sagobröllop

Utländskt

Det är illa – riktigt illa.

Shaman Durek är svårt njursjuk.

Nu hotas sagobröllopet med prinsessan Märtha Louise.

[/caption]

Av: Gittan Larsson | Bilder: TT | Publicerad: 2023-10-12

Det var i juni förra året som prinsessan Märtha Louise, 52, och Shaman Durek Verrett, 48, förlovade sig. I slutet av augusti nästa år ska paret gifta sig i norska Geiranger – en nästan osannolikt vacker fjordby i västra Norge.

[/caption]

Nu hotas dock bröllopet. Shaman Durek är svårt njursjuk och tvingas till dialys tre till fem gånger per vecka.

LÄS MER: Kronprinsessan Victorias budgetchock gjorde succé

Prinsessan Märtha Louises fästman Durek Verrett är sjuk. Bild: TT

Nu vädjar den exotiske amerikanen om en ny njure. I likhet med prins Daniel, 50, behöver han genomgå en njurtransplantation.

– Nu väntar jag på att vänner ska erbjuda mig en ny njure så att jag kan få en njurtransplantation. Jag vill fortsätta läka och göra fantastiska saker, sa Durek Verrett i en livesändning på Instagram tidigare i veckan, rapporterar Expressen.

Shamanen har tidigare konstaterat att han inte vill gifta sig förrän hans hälsa är återställd.

LÄS MER: Kungens splittring med Daniel granskas av utländsk media

Prinsessan Märtha Louise och shamanen håller ofta seanser och föreläsningar tillsammans. Bild: TT
Just hälsofrågor är ett område där Durek Verrett har väckt flera kontroverser. Han arbetar som självutnämnd shaman och påstår att hans njurproblem är en följd av att han arbetar med ”mörka energier” i sitt värv som shaman.

Även om det emellanåt finns anledning att tvivla på Shaman Dureks omdöme råder det ingen tvekan om att han och prinsessan Märtha Louise är djupt förälskade i varandra.

Det norska kungaparet var länge skeptiska till amerikanen men nu har kung Harald, 86, och drottning Sonja, 86, kapitulerat inför dotterns och den blivande svärsonens innerliga känslor för varandra.

– Hans majestät konungen och hennes majestät drottningen sänder sina hjärtligaste gratulationer till prinsessan Märtha Louise och Durek Verrett med anledning av deras förlovning, och önskar dem allt gott framöver, skrev norska hovet i ett uttalande efter beskedet om förlovningen.

LÄS MER: Chris O’Neill om utmaningen i äktenskapet med Madeleine

Prinsessan Märtha Louise är naturligtvis oroad för sin älskade fästman. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

I slutet av september stod det klart att paret har köpt sitt första gemensamma hem. Prinsessan och hennes blivande make slog till på en lyxig villa med sex sovrum och tre vardagsrum i ett flott område utanför Oslo.

Shamanen bor i Los Angeles där han har många av sina klienter medan prinsessan bor i Oslo med sina tre döttrar Maud Angelica, 20, Leah Isadora, 18 och Emma Tallulah, 14.

Efter giftermålet kommer de bägge dock behöva en gemensam bostad i Norge. Och nu väntar en lyxig villa i brunt trä som ligger i Baerum väster om Oslo.

LÄS MER: Drottning Silvia irriterad över beteendet: ”Mycket olämpligt”

Nu håller vi tummarna så Durek Verret snart blir frisk igen: Bild: Lise Åserud/NTB/TT

Huset ligger vackert inbäddad i grönska och har en härlig terrass med fin utsikt. Villan har tre vardagsrum och sex sovrum så det finns gott om rum för Märtha, shamanen och prinsessans döttrar.

Prinsessan betalade drygt 19 miljoner kronor för huset som blir parets bas.

Det mesta tyder på att paret även kommer ha ett boende i Los Angeles dit Shaman Durek väntas pendla för att ta hand om sina patienter.

LÄS MER: Victoria trött på Haga – isolerar sig i nytt lyxhus utanför stan
LÄS MER: Prinsessan Birgittas sorg efter beslutet kring kungafamiljen
LÄS MER: Nya kvinnan som syns med Carl Philip – bilderna avslöjar allt

[/caption]
Senaste nyheter

Mer om Utländskt