Skarpt läge – nu får Victoria ta över allt mer

Znyheter

Så är vi där igen.
Pandemin har än en gång tagit att stadigt grepp om världen.
Detta innebär en stor omstrukturering i vårt svenska kungahus.

[/caption]

Just när vi börjat gå lite tillbaka till det normala uppdagades det. Smittan och antal fall av covid-19 ökar på flera olika platser i Sverige. Nu får hovet tänka om, igen.

[/caption]

Det var dags för det tredje av fyra inplanerade digitala möten, Action Labs, med Global Child Forum. Ett forum som bildades 2009 av kungafamiljen.

LÄS MER: Prinsessan Birgitta lurad av fräck bluffmakare

Kronprinsessan Victorias ansvar har ökat under coronakrisen.

Här har man lyckats samla ett flertal ledare och inflytelserika människor från såväl näringslivet som universitet och regeringar. Målsättningen är att genom företagen finna möjligheter att förbättra barns rättigheter.

Både drottning Silvia, 76, och kronprinsessan Victoria, 43, skulle ha närvarat på slottet. Men på grund av rådande omständigheter var endast Victoria på plats. Drottningen följde mötet på okänd ort.

LÄS MER: Kungens kock tar time out efter sexanklagelser

Kronprinsessan höll ett allvarligt tal via videolänk.
Kronprinsessan ansvarade för inledningstalet i en figurnära mörk kavaj med en vit knytblus under. Till det hade hon dagen till ära valt ett par örhängen med ett flertal svart stenar som hängde fritt ner. Håret var stramt uppsatt i en knut och blicken var fokuserad vilket manade till allvar.

LÄS MER: Victorias starka oro efter kungens tuffa beslut

Kungaparet har dragit ner ordentligt på sin representation under pandemin.

Victoria var lugn och saklig när hon framförde budskapet.

– Mer än 1,7 miljoner barn under fem år dör varje år efter att ha utsatts för skadliga miljöfaktorer – som skulle kunna undvikas. 1,7 miljoner, det är tre barn varje minut, vars liv kunde ha räddats. Att inte agera är inte ett alternativ.

LÄS MER: Därför syns prinsessan Madeleine så lite

Kronprinsessan Victoria visade från början klart att hon var den medlem i kungafamiljen som skulle synas mest under krisen.

Det är inte bara kungaparet som förändrat sin kalender. Nyligen skulle kronprinsessan och prins Daniel, 46, besökt Örebro län.

Men då även de har fått ökad smittspridning har man valt att skjuta på besöket till 2021. Det gäller även länsbesöket till Uppsala.

LÄS MER: Drottning Silvias djupa sorg efter sin brors död
LÄS MER: Hovets drastiska krisåtgärder för Victoria
LÄS MER: Victoria och Daniels plötsliga coronabeslut

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter