Därför syns prinsessan Madeleine så lite

Znyheter

Det har varit tyst runt vår prinsessa Madeleine. Och kanske är det just precis vad hon vill. Hon har sedan tidigare valt en mera tillbakadragen approach.
Nu kan corona-viruset vara hennes utväg.

[/caption]

Av: Josephine Edelskog | Bilder: TT | Publicerad: 2020-10-31

Vi såg dem för en tid sedan, hela familjen, ute på stan ör att äta lunch men annars har det varit tyst. Enligt Herman Lindqvist, 77, är det precis så prinsessan Madeleine, 38, vill ha det.

[/caption]

Det talas om motpoler. Hennes syster, kronprinsessan Victoria, 43, är nu ute och besöker Sveriges län för att stärka landet och hylla kommunerna. Prinsessan Madeleine blir det däremot mer och mer tyst om. Hon drar sig undan från offentligheten och verkar trivas anonymt i Florida.

LÄS MER: Stor sorg efter pop-prinsens plötsliga död

Madeleine och maken Chris lever att anonymt liv i Florida och det vill prinsessan fortsätta med.

Under den rådande pandemin är det viktigt för ett kungahus att synas, enligt författaren och historiken Herman Lindqvist.

– Om de isolerar sig för länge och för mycket så försvinner de från människors medvetande. Om de inte finns i media så kan människor under vad vi ska med dem till, de behövs ju inte. Så det är illa för dem, säger han till Svensk Damtidning.

I år har i princip alla stora tillställningar där kungahuset skulle närvara ställts in. Det är därför viktigt att de syns i andra former.

LÄS MER: Victoria strålade glatt på besöket i Södermanland

Sista bilden på prinsessan Madeleine i Sverige togs under Nobelfesten 2019.
Nu har kungafamiljen bland annat påbörjat sin resa igenom alla Sveriges 21 län. Syftet är att närvara men även stötta och hylla de som på plats hjälper till under pandemin.

Innan årsskiftet ska nio av länen ha fått kungligt besök.

Den stora delen står kronprinsessan Victoria och hennes man prins Daniel, 46, för. Victoria har under året tagit mera ansvar och klivit fram rejält medan lillasystern Madeleine valt att backa.

– Jag tror att hon mer och mer glider ut ur bilden, hon vill inte vara mer och hon är inte med. Nu är det lätt att skylla på pandemin. Jag tror helt enkelt att hon inte vill, säger Herman Lindqvist.

LÄS MER: Kungaparet mitt i en mordutredning

Prinsessan Madeleine och familjen under prinsessan Adriennes dop.

Men enligt flera kungaexperter är det inte på tal om att kliva ut ur kungahuset. Prinsessan trivs helt enkelt av att inte vara i rampljuset. Alla är vi olika.

LÄS MER: Drottning Silvias fina gest – nu flyttar mannen in
LÄS MER: Nya bilden på Harry och Meghan – en dyr historia
LÄS MER: Drottning Elizabeth kliver in i hetluften igen

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheter

Mer om Znyheter