Victoria strålade glatt på besöket i Södermanland

Znyheter

Som ett led i att stötta och hylla folket som kämpar sig igenom den rådande pandemin besöker kungafamiljen alla län.
Denna gång stod Södermanlands län på tur.
Kronprinsessan Victorias strålade så glatt under dagen.

[/caption]

Av: Josephine Edelskog | Bilder: TT | Publicerad: 2020-10-26

Kronprinsessparet började med att besöka Katrineholm. Glädjande var att se prins Daniel, 46, på benen igen. Förra besöket som var i Västmanlands län fick kronprinsessan, 43, genomföra själv. Orsaken – maken var sjuk.

[/caption]

Det var en tjusig Victoria som klev in på Kullbergska sjukhuset i Katrineholm. Iförd en ljusblå, elegant kavaj lyste hon upp entrén på sjukhuset.

LÄS MER: Första bilden på Kung Harald efter operationen

Det blev mycket skratt när kronprinsessparet besökte Södermans län.

Under kavajen bar hon en svart blus och byxa samt ett par svarta, smäckra läderboots med stilettklackar. Dagen till ära hade håret satts upp i en stram knut. Med vita, dinglande örhängen och en smal, lång halskedja visades hon och prins Daniel runt i sjukhuset och fick höra av sjukhusledningen och medarbetare hur man ställt om under pandemin.

Prinsen hade mörk kostym, givetvis med dubbelknäppt kavaj, något som blivit lite av hans stiliga signum, samt ljusblå skjorta.

LÄS MER: Nya bilden på Harry och Meghan – en dyr historia

Kronprinsessan Victoria var elegant klädd i en ljusblå kavaj och prins Daniel bar sin dubbelknäppta, såklart.
Nästa anhalt var gymnasiesärskolan Rinman i Eskilstuna. Här blev kronprinsessparet mottagen redan på skolgården av elever med flaggor. Det hade slutat regna och stämningen var på topp.

Väl inne på skolan fick de förutom rundvandring och en uppdatering om prioriteringar under pandemin även vara med under en hemkunskapslektion.

Victoria och Daniel fick bland annat skala äpplen med hjälp av en maskin. Något som roade kronprinsessan mycket. Kanske blir det en nyinvestering till Haga slotts kök?

LÄS MER: Drottning Silvias fina gest – nu flyttar mannen in

Victoria besökte bland annat Rinman gymnasiesärskol där hon fick en pratstund med eleven Tebarek.

Apropå kök var nästa besök på Familjekök design AB. Här låg fokus på hur arbetsmarknaden i Eskilstuna påverkats under pandemin. Rania Matar som driver Familjekök redogjorde hur hon har klarat sig. Vid besöket fanns även representanter från kommunen och Nyföretagarcentrum.

Sist men inte minst var det dags för lite kultur.

Besöket som var inplanerat skedde på Scenkonst Sörmland där man har fått anpassa sig rejält. Det var dock glädjande att de faktiskt i lokalen bredvid höll på att repetera. Man hoppas på att snart få igång uppträdandena igen. Med under hela dagen som värd var landshövdingen Beatrice Ask, 64.

LÄS MER: Prinsessan Madeleines tuffaste tid någonsin

Prins Daniel och kronprinsessan Victoria fick också hjälpa eleven Didar som arbetade med ett äppeltema i hemkunskapssalen.

Planen är att kungafamiljen ska besöka alla vår 21 län. I år är nio inplanerade och den största delen av besöken står just kronprinsessparet för.

Kungaparet inledde turnén den 12 oktober med Stockholms län. Kronprinsessparet kommer avsluta året den 4 december med Gävleborgs län.

Prinsparet har i sin tur fått två län på sin lott, Värmland och Dalarna.

LÄS MER: Prinsessan Estelles sorg – nu förändras precis allt
LÄS MER: Prins Daniel ger ödmjukt tillbaka efter sin svåra tid
LÄS MER: Kronprinsessan Victorias viktiga dag i Västerås

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheter

Mer om Znyheter