Stor sorg efter pop-prinsens plötsliga död

Znyheter

Han månade om de med autism och andra funktionshinder.
Men mest känd blev prins Haji Abdul Azim för sitt jetset-liv och förkärleken till det glamourösa livet.
Där omgav han sig gärna med Elton John och Michael Jackson – även om hans hjärta mest klappade för Mariah Carey.

[/caption]

Av: Josephine Edelskog | Bilder: Youtube, Wikimedia | Publicerad: 2020-10-27

Det var ett tungt besked som hans närmaste fick i lördags morse. Prins Haji Abdul Azim hade somnat in efter en längre tids sjukdom. Kungligheter från hela världen har skickat sina kondoleanser. Nu infaller landssorg.

[/caption]

– Det är med djupaste sorg som vi måste tillkännage att Hans Kungliga Höghet Prins Azim har avlidit i dag, lördagen den 24 oktober klockan 10.08 på förmiddagen, meddelar sultanens hov i en kort officiell kommuniké.

LÄS MER: Victoria strålade glatt på besöket i Södermanland

Prins Azim föddes den 29 juli 1982, samma år som prinsessan Madeleine, 38, och prins William, 38.

Azim hade 11 syskon och var nummer fyra i tronföljden. Han brann för att hjälpa de svaga i samhället och 2009 designade han unisexväskor för MCM till förmån för Make- A- Wish Foundation UK.

Prinsen ansågs mycket ödmjuk och extremt givmild. I slutet av sitt liv var han även verksam som filmproducent.

LÄS MER: Estelles modesuccé med mamma Victoria på bron

Prins Haji Abdul Azim älskade att umgåa med kändisar. Här syns han med Pamela Anderson och Mariah Carey.

Samtidigt älskade han västvärldens härliga glamourvärld. Prinsen var känd för att hålla flotta fester där alla ville vara på gästlistan. Det talas om att de utvalda gick hem med goodiebags innehållande bland annat en safariresa till Kenya och nya mobiltelefoner.

Hans stora idol var sångerskan Mariah Carey, 50, som han blev riktigt god vän med. 2006 precis innan hon skulle gå upp på scenen i New York fick hon en gåva levererad till sig.

Paketet innehöll ett diamanthalsband med en matchande ring. Prislappen: 42 miljoner kronor.

– Vi skickades hit med privatplan för att överlämna den här gåvan, sa den 24-årige prinsens assistent, enligt brittiska tidningen Daily Mirror.

Han var som sagt alltid mycket givmild.

LÄS MER: Kungaparet mitt i en mordutredning

Året efter, 2007, ombads Michael Jackson att komma till Azims 25-årsdag som sällskap. 68 miljoner kronor ska popkungen ha fått för besväret, skrev The Sun.

Trots det saftiga arvodet var Michael en av de första gästerna att lämna festen.

– Michael verkade vara en skugga av sitt forna jag. Han var blek som ett lakan, sa ett ögonvittne. Andra kända ansikten på festen var fotomodellen Caprice, 49, Mick Jaggers exfru Jerry Hall, 64, och hans dotter Elizabeth, 36, samt sångaren Sam Mumba, 37.

2012 ville prinsen fira sin födelsedag rejält. På nyårsaftonen valde han att anordna ett storartat kalas i London. Givetvis var Mariah Carey på plats, priset för hennes uppträdande var 1,5 miljoner dollar. Även Diana Ross, 76, var där, men vad sångerskan fick för besväret är dock inte känt.

LÄS MER: Drottning Silvias fina gest – nu flyttar mannen in

Prinsen med Mariah Carey som tjänade enormt mycket pengar på att uppträda och umgås med kungligheten från Brunei.
Men mitt i allt det underbara livet fanns en mörk sanning. Prins Azim rörde sig även bland människor som inte uppskattades av kungen i hans lilla hemland. Bland annat i gayvärlden där Elton John, 73, var en av dem.

Hans far Hassanal Bolkiah, 74, verkställde i början av 2019 en islamisk lag där äktenskapsförbrytare och medlemmar av hbtq-världen ska stenas till döds.

CNN rapporterade den 30 mars samma år att straffen skulle bevittnas av en grupp muslimer. Det kontroversiella beslutet väckte ramaskri världen över. Många kända personer runt om i världen har uttalat sig mot Bolkiahs barbariska lag.

Presidentkandidaten Joe Biden, 77, twittrade ​​att ”det finns ingen ursäkt” för att främja denna form av ”hat och omänsklighet.” Ellen DeGeneres, 62, uppmanade sina 69,3 miljoner Instagram-följare att ”bojkotta  hotell som ägs av sultanen i Brunei” och ”sprida ordet.”

Elton John twittrade: ”Att kunna älska som vi väljer är en grundläggande mänsklig rättighet”.

LÄS MER: Prinsessan Madeleines tuffaste tid någonsin

Prins Haji Abdul Azin blev bara 38 år gammal.

Prins Haji Abdul Azin dog 24 oktober 10.08 på Jerudong Park Medical Center och orsaken var, enligt Royalcentral.co.uk. levercancer.

Nu är det landssorg i sju dagar med obligatorisk flagga på halv stång för samtliga invånare.

Brunei är en liten stat i Sydostasien på ön Borneos nordkust som hade 433 285 invånare 2019. Landet har styrts av samma kungafamilj i över 400 år.

LÄS MER: Drottning Silvias ånger – övergav barnen som små
LÄS MER: Drottning Elizabeth kliver in i hetluften igen
LÄS MER: Därför väljer kungen prinsessan Sofias vilja

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheter

Mer om Znyheter