Estelles modesuccé med mamma Victoria på bron

Kungafamiljen

Mor och dotter matchade varandra så fint.
När den nya Guldbron i Stockholm invigdes strålade prinsessan Estelle glatt i sällskap med mamma Victoria och morfar kungen.

[/caption]

Slussen knyter samman de norra och södra delarna av Stockholm och funnits i 400 år då drottning Kristinas sluss stod klar.

[/caption]

Nu görs hela Slussen-området om för att möta framtiden på ett bättre sätt.

På plats under invigningen av Guldbron som förbinder Gamla stan med Södermalm var kungen, 74, kronprinsessan Victoria, 43, och prinsessan Estelle, 8.

LÄS MER: Första bilden på kung Harald efter operationen

Kungen höll invigningstal och titta så fint prinsessan Estelle och kronprinsessan Victoria matchar varandra.

– I dag är det nya trafikutmaningar som ska mötas. Bland annat i form av allt fler cyklister får vi hoppas. Så det är inte så konstigt att just den här knutpunkten har sett så olika ut genom årens lopp. Slussen har alltid varit i tiden och förändrats med den, precis som resten av vår vackra huvudstad, sa Carl XVI Gustaf bland annat i sitt tal och fortsatte:

– Det kommer även bli en fantastisk utkiksplats för folk som vandrar fram och tillbaka. Stockholm ska vara glada för det här.

LÄS MER: Drottning Silvias fina gest – nu flyttar mannen in

Prinsessan Estelle följer med sin mamma på allt fler kungliga uppdrag.
Bakom kungen stod kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle i matchande kappor. Valet av kläder fåt tummen upp av modeexperterna.

– Kronprinsessan visar återigen att det går alldeles utmärkt att återanvända ytterplagg. Här i en beige kappa från Max Mara som vi sett under förra året. Att kronprinsessan väljer en monokrom matchning i beigt känns upplyftande och stilrent. Jag gillar speciellt de tyngre örhängena till den i övrigt sobra stilen, säger Expressens modeexpert Linnea Sjölund.

LÄS MER: Nya bilden på Harry och Meghan – en dyr historia

Efter talet tog tre generationer av kungafamiljen en promenad över den nya bron.

Efter kungens klippte kungen ett band och sedan promenerade den kungliga trion över Guldbron som öppnas för trafik på måndag morgon.

LÄS MER: Prins Daniel ger ödmjukt tillbaka efter sin svåra tid
LÄS MER: Prinsessan Estelles sorg – nu förändras precis allt
LÄS MER: Kungaparet mitt i en mordutredning

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Kungafamiljen