Smärtsamma nyheten som skakar om prins Harry rejält

Utländskt

Sorgligt och pinsamt.

Nu avslöjas att kung Charles blev besviken när prins Harry föddes.

Monarken ville hellre ha en dotter.

[/caption]

Prins Harry, 38, har det riktigt tungt just nu. Hans äktenskap med Meghan Markle, 42, uppges vara kantat av svåra problem och britterna avskyr numera den rödlätte kungligheten.

[/caption]

Invånarna på de brittiska öarna kan inte förlåta Harrys svek gentemot sin plikt och sin familj.

LÄS MER: Drottning Silvias hemliga besök på demensboende i Tyskland

Prins Harry nås nu av nyheter som inte direkt kan kännas kul. Bild: Dylan Martinez/AP/TT

Inte har det blivit bättre av prinsens ständiga gnällande om hur jobbigt han tycker det är med all uppmärksamhet samtidigt som han och hustrun har sett till att sälja sitt privatliv till Netflix för stora pengar.

Även om Harry i många avseenden agerat idiotiskt är det dock inte svårt att tycka lite synd om honom efter att det nu kommer fram att han var oönskad redan som spädbarn.

När kung Charles, 74, var nybliven pappa till Harry gav han uttryck för hur ”besviken” han var över att prinsessan Diana inte födde en dotter istället.

– Vi ville ha en flicka, ska Charles ha sagt, avslöjar Daily Mail, rapporterar Expressen.

LÄS MER: Prins Harrys desperata drag för att rädda äktenskapet

Kung Charles hade helst sett att han fick en flicka när prins Harry föddes. Bild: Peter Nicholls/AP/TT
Uttalanden finns till och med inspelade. Ljudfilen spelades in i början av 90-talet när prinsessan Diana intervjuades av journalisten Andrew Morton, 70, i samband med att han skrev biografin ”Diana: Her True Story”.

De kontroversiella ljudfilerna har blivit offentliga inför en kommande dokumentär om prinsessan som så tragiskt avled i en bilolycka i Paris 1997.

I ett av klippen från ljudfilen hör man prinsessan Diana berätta om hur hennes dåvarande make var besviken över att det blev en son – något som han gav uttryck för i samband med dopceremonin för prins Harry.

– Vi är så besvikna, vi ville ha en flicka, ska Charles ha sagt till Dianas styvmamma Raine Spencer som gick bort 2016.

LÄS MER: Victoria och Daniels hemliga lyxliv – äger hus för 80 miljoner

Det var prinsessan Diana som berättade om Charles önskan. Bild: TT

Raine Spencer ska ha reagerat starkt på kung Charles ord och skällt ut honom för att han inte kunde ”inse att han är lyckligt lottad som har ett barn som mår bra”.

Prinsessan Diana återger händelsen i intervjun med Andrew Morton och där framgår även att hon hade en komplicerad relation till sin styvmamma.

– Jag var så arg. Jag sa till henne att: Jag hatar dig så mycket. Om du bara kunde förstå hur mycket vi alla hatar dig för vad du har gjort. Du har förstört huset, du har spenderat alla pappas pengar, säger prinsessan Diana på ljudfilen.

LÄS MER: Experten: Prins Harry och Meghan lever som separerade

Vad prins Harry tycker om sin mammas berättelse återstår att se. Bilder: TT

Prinsessan Diana avslöjar styvmammans respons på utfallet:

– Jag sa allt jag kunde och Raine svarade: ”Du har ingen aning om hur mycket smärta din mamma tvingade din pappa att genomleva”, fortsätter hon.

Ljudfilerna har släppts lagom till årsdagen av drottning Elizabeths död vilket förmörkar dagen än mer för den brittiska kungafamiljen.

Det är som att kung Charles aldrig kan få någon ro. Den kommande dokumentären om prinsessan Diana, där ljudklippen är med, beräknas ha premiär i början av nästa år.

LÄS MER: Hela listan: Kändisarna som firar kungen på stora festen
LÄS MER: Stora oron för Madeleines äktenskap med Chris: ”Iskyla”
LÄS MER: Kungens sorg över prinsessan Désirées svåra sjukdom

[/caption]

Senaste nyheter

Mer om Utländskt