Sofias supercoola sammetsbyxa – kvällens stora snackis

Znyheter

Sorry, Victoria!
Det blev Sofia som fick alla blickar på sig under konserten i samband med riksmötets öppnande.
Prinsessan snygga sammetsbyxa var ett vågad val som gjorde succé.

[/caption]

Det blev en lång dag för kungafamiljen under riksmötets öppnande som tillhör ett av deras viktigaste uppdrag under åren.

[/caption]

Alla var där med undantaget av prinsessan Madeleine, 37, och maken Chris O’Neill, 45, som valde att stanna i Miami där familjen bor med sina tre små barn.

Kungafamiljen poserar innan konserten. Kungen syns inte till på bilden då han hellre talade med talmannen vid tillfället.

LÄS MER: Bild-Extra: Meghan minglade med kändisarna på US Open

Anledningen var att sessan inte ville åka hem för att närvara vid den högtidliga ceremonin.
– Prinsessan Madeleine är tillbaka i Florida, och med anledning av det åker hon inte hon över till Sverige på blixtvisit för att vara med när riksdagen öppnar. Men däremot är den kungafamiljen som bor i Sverige närvarande, säger hovets presschef Margaretha Thorgren till Expressen.

Wow! En sån snygg outfit. Prinsessan Sofia börjar ta ut svängarna. Kolla bara in de coola sammetsbyxorna!
Som tur är fyller det plikttrogna prinsparet Carl Philip, 40,  och Sofia, 34, ut tomrummet efter Madeleine. Under förmiddagen höll makarna en nedtonad framtoning när det var dags för gudstjänst i Storkyrkan i Gamla stan. Sofia valde en svart diskret klänning och höll sig hela tiden i bakgrunden.

LÄS MER: Victorias varma kärleksgest till Daniel framför alla

Som Allt om Kungligt rapporterat var det istället kronprinsessan Victoria som hamnade i fokus i sin Grace Kelly-inspirerade och svart-vita dress.

Men under kvällen så skulle någonting spektakulärt hända. Då var det dags för den traditionella konserten i samband med riksmötets öppnade och nu var det prinsessan Sofias tur att ta ut svängarna.

Under dagen valde Sofia en mer nedtonad outfit i sin diskret eleganta och svarta klänning.

När prinsparet gjorde entré tillsammans och kronprinsessan Victoria, 42, prins Daniel, 45, och kungaparet blixtrade Sofia till i en tuff dubbel-knäppt vit kavaj med ett par svarta sammetsbyxor som är något av det coolaste vi har sett henne i på länge.

LÄS MER: Estelles glädjefyllda dag med kompisarna

Sofias promenad från den kungliga bilkortegen och fram till Konserthusets väldiga trappa var elegant. Tillsammans med sin nyfriserade och stilige make i kostym såg paret ut som riktiga filmstjärnor från Hollywood.

Det är roligt att se hur Sofia nu allt mer tar plats i kungafamiljen och att hon har modet att våga klä sig lite trendigare. Prinsessan har ju tidigare haft en mer traditionell garderob.

Kronprinsessan Victoria var vackert färgglad under kvällen.

Kanske är det här en trevande men ack så spännande debut för en ny svensk modeikon? Vi väntar med spänning på nästa gång Sofia tar ut svängarna på det härliga sättet och gör två tummar upp för kvällens läckra outfit.

LÄS MER: ”Sex and the City”-chick Victoria på viktigt uppdrag
LÄS MER: Drottning Silvia hälsades med jubel av tyska folket
LÄS MER: Eva O’Neill visar upp glammiga galagarderoben

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter