Estelles glädjefyllda dag med kompisarna

Kungafamiljen

Prinsessan Estelle gav järnet.
Under söndagen deltog hon i Prins Daniels lopp.
Och så busade den spralliga sessan med sina kompisar så de vek sig av skratt.

[/caption]

Det blev verkligen en lyckad dag när Prins Daniels lopp genomfördes för sjunde året i rad. Prinsessan Estelle, 7, var såklart på plats för det här evenemanget ville hon absolut inte missa.

[/caption]

Fjolåret, då prinsessan deltog för första gången, gav tydligen mersmak och nu var det en laddad Estelle som gjorde sig redo med sina kamrater.

Prinsessan Estelle satte fart som skjuten ur en kanon när hon deltog i Prins Daniels lopp.

LÄS MER: Bild-Extra: Vakna vovvens glass-kupp mot prins Oscar

Så gick startskottet och som skjuten ur en kanon kutade prinsessan med startnummer 477 iväg. En bit bort stod mamma Victoria, 42, med lillebror Oscar, 3, och hejade på.

I Prins Daniels lopp är alla vinnare och får medalj. Det gällde naturligtvis också Estelle som fick ta emot priset av sin pappa Daniel, 45, som hade en diger uppgift att hänga alla medaljer på de 1500 barnen som deltog.

Här spurtar Estelle fram under loppet i Hagaparken.
Det fanns en massa annat att göra under den så kallade Pep-dagen i Hagaparken. Bolibompadraken minglade omkring på området vilket Estelle snart upptäckte och hon var snabbt framme och fick kramar av den välbekanta figuren.

När prinsessan gått i mål väntade pappa Daniel med medalj.

Estelle passade också på att köra rullstol, vilket inte alls är så lätt som det verkar. Prinsessan har stor humor och busade glatt med sina kamrater under dagen. Estelle är en hejare på att göra olika gester och olika grimaser som fick vännerna att skratta.

Estelle fick också träffa och krama om Bolibompadraken.

LÄS MER: Victoria och barnen på härlig utflykt i Hagaparken

Pep-dagen är ett sätt för kronprinsessparets organisation Generation Pep  att sätta fokus på hur viktigt det är för barn och ungdomar att röra på sig.
– Vi sitter allt mer och rör oss allt mindre. Det är en stor utmaning vi måste försöka ta tag i och det här är ett sätt att försöka hitta rörelseglädje, säger prins Daniel till Expressen och fortsätter:

Kronprinsessan Victoria och lillebror Oscar var med och hejade på prinsessan.

– Det är mycket socialt arv, är föräldrarna aktiva och går ut med barnen blir det mycket fysisk aktivitet men om vi föräldrar sitter framför tv:n gör barnen samma sak, säger han. Men det kan vara övermäktigt för föräldrar att ta tag i när man kommer hem, så hela dagarna måste man bli påmind – i skolan och på arbetsplatsen.

Prinsen verkar dock inte ha några som helst problem att få sin dotter att motionera. Den alltid så glada Estelle verkar ju vara född med spring i benen.

LÄS MER: Sjukdomsdrabbade kungavännens vackra bröllop
LÄS MER: Nu börjar vuxenlivet för danske snyggprinsen Nikolai
LÄS MER: Kungaparets hemliga utlandsresa avslöjad

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Kungafamiljen