Sjukdomsdrabbade kungavännens vackra bröllop

Kändisar

Kungavännen blev gift trots allt.
Efter det svåra sjukdomsfallet var det tveksamt om Joakim Génetay skulle kunna genomföra sin vigsel.
Det blev dock ett fint bröllop i kretsen av familjen.

[/caption]

Kungavännen Joakim Génetay, 45, drabbades av en allvarlig stroke i hemmet och föll ihop. Den rådige reservofficeren och livgardisten lyckades uppbåda sina sista krafter och larma en god vän som omedelbart tillkallade ambulans.

[/caption]

Joakim Génetay har själv berättat om dramat på sin Facebooksida:
– Jag ramlade ihop på golvet men lyckades få tag i min telefon och kröp sedan mot min ytterdörr, väl medveten om att jag var tvungen att låsa upp den för att kunna få hjälp snabbt, berättar Joakim Génetay.

Bara veckor senare planerade Joakim att gifta sig med sin brittiska fästmö Shanna Fraser i något som betraktades som sommarens stora societetsbröllop ditt mängder av makthavare, adelsmän och kungliga var inbjudna.

Joakim Génetay drabbades av en stroke strax innan sitt inplanerade bröllop.

Sjukdomsfallet tvingade dock Joakim Génetay att tvingas tänka om. Han har gjort en remarkabel comeback och inlett sin rehabträning men är fortfarande för svag för ett stort bröllop.

LÄS MER: Kungen avbröt plötsligt semestern på Öland

Ett tag såg det ut som att vigseln helt skulle ställas in men nu kan Allt om Kungligt avslöja att bröllopet trots allt blev av. Vigseln skedde dock i kretsen av familjen och i mycket mindre form än vad som var tänkt.

Vigselceremonin hölls i Lovö kyrka på Ekerö och därefter var det en lunchmottagning i Joakim Génetays fars hem Vilan som ligger nära Drottningholms slott.

Ett tjugotal släktingar avnjöt en flott lunch men tillställningen var nedtonad utan några tal. En inhyrd stråkkvartett spelade i en av salongerna till fördrinken men i övrigt var det ingen underhållning till lunchen där bland annat duva med citruspotatis och honung serverades.

Joakim Génetay har efter sin stroke fått stort stöd av kungafamiljen
LÄS MER: Drottning Silvia i sorg efter tragiska dödsfallet

Joakim Génetay har ända sedan barnsben en mycket nära koppling till kungafamiljen. Hans pappa Tim Génetay, 74, är sedan 1960-talet en mycket nära vän till kung Carl Gustaf, 73. De studerade samtidigt vid Uppsala universitet och har tillbringat många semestrar ihop och umgås ofta privat.

Joakim Génetays framlidna mamma Agneta Génetay var också en av drottning Silvias, 75, bästa väninnor innan hon 1985 gick bort i cancer. Joakims syster Josephine Génetay, 42, är guddotter till Silvia och sedan många år en av kronprinsessan Victorias, 42, bästisar.

Tim Génetay är i dag omgift med hustrun Kerstin och paret bor i Vilan, ett pampigt residens uppfört 1792 och som ligger ett stenkast från Drottningholms slott som man hyr av kungen.

Joakim Génetay är synnerligen framgångsrik i sitt yrke som management- och Public Affairskonsult i Sverige och övriga världen. Han arbetar numera mest internationellt med uppdrag i både Tyskland, Mellanöstern och i Hongkong.

Kungaparet är måna om sin nära vän Joakim Génetay och har varit i kontakt med honom efter stroken.

LÄS MER: Prinsessan Madeleine laddar för årets kungafest i New York

Sjukdomsfallet har dock tvingat Génetay till att bland annat ställa in en resa till Singapore där han är delaktig i ett stort sjukhusprojekt.

LÄS MER: Meghans och Harrys kris med lilla baby Archie
LÄS MER: Mette-Marits svåra lungsjukdom blir allt värre
LÄS MER: Stroke-drabbade kungavännens stora tacksamhet

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter