Kungen avbröt plötsligt semestern på Öland

Znyheter

Plikten framför allt.
Vår monark tar aldrig semester.
Kung Carl Gustaf och Silvia arbetar även när de är på Solliden.

[/caption]

Den gamle kungen Gustav VI Adolf hade som motto ”Plikten framför allt” medan vår kung valde ”För Sverige i tiden”. Men frågan är om inte kung Carl Gustaf, 73, är mer präglad av sin företrädares valspråk. Vår monark arbetar nämligen mer eller mindre jämnt även när det är tänkt att han ska få njuta av lite sommarledighet på Solliden.

[/caption]

Kung Carl Gustafs veckor är späckade av aktiviteter och han har haft en ovanligt hektisk vår och inte blir hans börda enklare av att han dras in i affärer som bråket i Svenska Akademien. Ja, en sån pärs det var för monarken.

Kungaparet njuter av sin ledighet på Öland och sitt älskade Solliden.

LÄS MER: Kungafamiljen i chock efter nära vännens svåra stroke

Kungen har verkligen haft fullt upp och han var i stort behov av lite avkoppling på sitt älskade Sollidens slott. Det har ju dessvärre under hösten och våren kommit lite oroande rapporter kring vår monarks hälsa, under släktresan till franska Pau för att fira sin anfader Jean Baptiste Bernadotte gav kungen ett slitet intryck, vilket det tidigare har rapporterats om.

Under fordonsutställningen med alla bilar på Solliden fick kungen se den trampbil han använde som barn.
Dessutom är det flera evenemang på Öland som kungen förväntas delta i. Nu senast var det entusiastfordonutställningen i Sollidens slottspark då cirka 300 olika fordon ställdes ut, rapporterar Svensk Damtidning.

Kungen var på ett strålande humör och fick bland annat se sin gamla trampbil som han som ung rattade på Solliden.

Här ser vi när kungen åker i trampbilen som 6-åring vid Sollidens slott.

Nu råkar ju kungen vara väldigt intresserad av bilar så det var säkert en av de mer angenäma plikterna för honom och drottning Silvia, 75, att genomföra, men ändock är det en plikt som måste göras så han fick för en stund lämna båthuset och solstolen för att visa sig offentligt mitt under semestern.

LÄS MER: Victorias svåra dilemma med prins Oscar

Kungens arbetsmoral är imponerande och Allt om Kungligt ber att få uttrycka vår ödmjuka beundran inför vår regents förmåga.

LÄS MER: Här visar Madeleines väninna upp runda magen
LÄS MER: Prins Harrys kärleksfulla överraskning till Meghan
LÄS MER: Vi avslöjar: Carl Philips och Sofias romantiska Gotlandsresa

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter