Kungafamiljen chockad – nära vännen drabbad av stroke

Kändisar

Kungafamiljen är i chock.
Deras nära vän Joakim Génetay har drabbats av en stroke och vårdas nu på sjukhus.
– Jag ramlade ihop på golvet men lyckades krypa till ytterdörren, berättar han.

[/caption]

Av: Daniel Nyhlén | Bilder: TT och Facebook | Publicerad: 2019-07-31

Joakim Génetay, 45, är en av kungafamiljens närmaste vänner. Häromdagen inträffade plötsligt det som inte fick hända. Han drabbades av en stroke hemma i sin våning i Umeå

[/caption]

– Jag ramlade ihop på golvet men lyckades få tag i min telefon och kröp sedan mot min ytterdörr, väl medveten om att jag var tvungen att låsa upp den för att kunna få hjälp snabbt, berättar Joakim Génetey på sin Facebook-sida.

LÄS MER: Vi avslöjar: Här är kronprinsessan Victorias nya lyxbåt

Han lyckades ta fram sin mobil och ringde en kollega som tillkallade ambulans. När ambulanspersonalen anlände påbörjade de behandlingen innan Joakim Génetay akut fördes till sjukhus.
– Jag har nu tillbringat snart två dygn på Stroke-enheten, vårdad och omvårdnad av fantastiskt kunniga och vänliga undersköterskor, sjuksköterskor, läkare och arbetsterapeut. Det finns en anledning att Norrlands Universitetssjukhus är ansett vara Sveriges bästa, skriver han.

Joakim Génetay med sin far Tim Génetay som är en av kungens bästa vänner.

Enligt uppgift till Allt om Kungligt är hela kungafamiljen informerade om vännens allvarliga tillstånd och när beskedet kom blev de naturligtvis både ledsna och oroliga.

Joakim Génetays pappa är Tim Génetay, 74, som sedan 1960-talet varit en mycket nära vän till kung Carl Gustaf, 73. De studerade samtidigt vid Uppsala universitet och har tillbringat många semestrar ihop. Kungen har bland annat besökt Tim i den exklusiva skidorten Gstaad i Schweiz där han äger ett chalet.

LÄS MER: Strålande glad Mette-Marit på festligt 50-årskalas

Joakim Génetays framlidna mamma Agneta Génetay var också en av drottning Silvias, 75, bästa väninnor innan hon 1985 gick bort i cancer. Joakims syster Josephine Génetay, 42, är guddotter till Silvia och sedan många år en av kronprinsessan Victorias, 42, bästisar.

Joakim Genétays syster Josephine Génetay har under många år varit bästis med kronprinsessan Victoria.
Tim Génetay är i dag omgift med hustrun Kerstin och paret bor i Vilan, ett pampigt residens uppfört 1792 och som ligger ett stenkast från Drottningholms slott. Tim Génetay var innan pensionen verksam som företagare och hade bland annat agenturen för det japanska elektronikföretaget Sanyo.

Joakim Génetay, som är utbildad i det militära och kapten i armén, arbetar som en synnerligen framgångsrik konsult inom management och public affairs i Sverige men även internationellt. Han är också en stor djurvän och delägare i en veterinärklinik.

LÄS MER: Vi avslöjar: Carl Philips och Sofias romantiska Gotlandsresa

På Facebook har över 400 personer skrivit uppmuntrande kommenterar till societetssonen som nu stöttas av sina nära och kära.
– I går kom min älskade storebror upp till Umeå och imorgon kommer min älskade blivande fru hit från London. Jag kommer om några dagar att bli utskriven och få vård och rehabilitering i hemmet, berättar han och fortsätter:

Joakim Génetay vårdas nu på sjukhus för sin stroke.

– Min stroke är av relativt godartad karaktär och jag har redan startat min resa tillbaka till att bli återställd.  Framtiden får utvisa hur lång tid det tar – med jag kommer kämpa hårt varje dag.

Joakim Génetays bröllop är inplanerat till den 24 augusti, men nu är frågan om ceremonin kommer äga rum eller skjutas upp på grund av hans allvarliga sjukdomstillstånd.

LÄS MER: Bild-Extra: Kung Haralds spännande segling i Spanien
LÄS MER: Prins Daniels dyrbara klockmiss – riskerar en årslön
LÄS MER: Madeleines bästis visar upp runda babymagen

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheter