Stort hemlighetsmakeri om prins Daniels miljonregn

Kungafamiljen

Hysch hysch så det förslår.
Prins Daniel tjänar pengar som gräs.
Men vad kungligheten gör med stålarna vägrar hovet svara på.

[/caption]

Av: Gittan Larsson | Bilder: TT | Publicerad: 2023-06-27

Prins Daniel, 49, har i någon form alltid sett sig själv som en entreprenör. Och visst blev det klirr i kassan med det egna gymmet – men de stora pengarna rasslade först in när det blev känt att han dejtade kronprinsessan Victoria, 45.

[/caption]

Trots att Daniel Westling 2010 blev prins med alla fördelar det innebär så har han fortsatt med sina egna ekonomiska affärer.

LÄS MER: Drottning Silvia lämnar landet – hit går plötsliga resan

Prins Daniel har blivit en mycket förmögen man sedan han gifte sig med kronprinsessan Victoria. Här anländer de till Riksbanken. Bild: Jonas Ekströmer /TT

Häromåret blev det storslam för Victorias make som plockade ut hela 22,3 miljoner i vinstutdelning från egna bolaget Formwij AB.

Prins Daniel får hjälp av kungafamiljens ekonomichef Jan Lindman med sina affärer – och det verkar vara en god idé.

I år blir det nämligen ännu mer klirr i kassan för kungligheten som unnade sig ytterligare en aktieutdelning på 6,5 miljoner kronor.

LÄS MER: Kungen i blåsväder: grannens hyra höjdes med 234 procent

Prins Daniel har all anledning att le. Han har plockat ut närmare 30 miljoner kronor från sitt eget bolag i aktieutdelning, Bild: Claudio Bresciani/TT
Totalt har kronprinsessan Victorias make alltså plockat ut hisnande 28,8 miljoner kronor på drygt ett och ett halvt år, rapporterar Expressen.

Men vad ska då prinsen göra med alla miljoner? Han och Victoria har inte direkta stora levnadskostnader då allt i deras liv i princip redan är betalt. Dessutom får kronprinsessparet 8 miljoner kronor av skattebetalarna varje år.

LÄS MER: Mysteriet med prinsessan Madeleines och Chris lyxvilla

Vad prins Daniel ska använda alla miljoner till vill hovet inte berätta. Bild: TT

På hovet är hemlighetsmakeriet stort om Daniels miljonregn – trots att ekonomichef Jan Lindman alltså i högsta grad är inblandad i prinsens affärer. Men ekonomichefen vill inte svara på vad pengarna används till.

– Det där är hans privatekonomi och han använder det för privata ändamål, säger han till Expressen.

En sak kan vi i alla fall konstatera: prins Daniel kan muntert nynna på Abbas slagdänga ”Money, Money, Money” när han ligger vid poolen och myser på Solliden i sommar.

LÄS MER: Butter prins Daniel förvånade alla – ”sur som en citron”
LÄS MER: Vilda protester mot kungen – folk skrek åt monarken
LÄS MER: Drottning Silvias förändrade look – bilderna som avslöjar allt

[/caption]
Senaste nyheter

Mer om Kungafamiljen