Victoria förlorar sin närmaste medarbetare

Kändisar

Ett svårt avbräck för kronprinsessan.
Victorias närmaste och viktigaste medarbetare lämnar henne.
Nu tvingas kungligheten klara sig utan sin dugliga hovmarskalk.

[/caption]

Hovmarskalk och tillika chef för H. K. H. Kronprinsessans hovstat är inte bara en grannlaga och ansvarsfull roll. Den är helt avgörande för att Victoria, 41, ska kunna sköta sina plikter och värv på det glimrande sätt som sker.

[/caption]

Karolin A. Johansson, 37, har innehaft sitt ämbete i sju år men nu lämnar hon Victoria. För kronprinsessan är det ett svårt avbräck. En hovmarskalk är så mycket mer än en högra hand, en hovmarskalk är även en förtrogen som vet minst lika bra som kronprinsessan själv vad hon vill och inte vill göra.

Karolin A. Johansson har varit Victorias mest förtrogna under många år.

Karolin A. Johansson lämnar hovet nu till sommaren. Hon slutar på egen begäran då hon och sambon Fredrik Bolin, 40, avser att flytta ner till Karolins hembygd i Småland och ta över skogs- och lantbruket från hennes föräldrar.

LÄS MER: Estelles och Oscars härliga sommarlov

För Karolin A. Johansson har de sju åren i kronprinsessans absoluta närhet varit så mycket mer än ett stimulerande jobb. Hon och Victoria har dessutom blivit nära väninnor.

Karolin A. Johansson hjälper prins Daniel med blommor till Victoria under kronprinsessans födelsedag på Öland.
– Det har varit magiskt. Det är ett stort ansvar och förtroende att få stödja och stå bakom vår blivande statschef. Jag är väldigt tacksam över de år som jag har fått följa kronprinsessan på nära håll. Hon är utan tvekan en av de klokaste, varmaste och mest ambitiösa människor jag träffat. Sverige har väldig tur, säger Karolin A. Johansson till Svensk Damtidning.

LÄS MER: Bild-Extra: Victorias vackra succé på Polarprisgalan

Karolin A. Johansson och hennes Fredrik Bolin på Polarprisgalan.

För Victoria väntar nu en mödosam process att hitta en ersättare till Karolin A. Johansson. Det blir ett grannlaga arbete för kronprinsessan.

LÄS MER: Norge i chock: Drottning Sonja av Norge svårt sjuk
LÄS MER: Babylycka för prinsessan Madeleines bästis
LÄS MER: Victorias släktträff i gästfria Gästrikland

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter