Victoria och Daniel har landat – första bilderna från London

Kungafamiljen

London Calling.
Victoria och Daniel är på besök i London.
Allt om Kungligt har bilderna från besöket.

[/caption]

Kronprinsessan Victoria, 46, och prins Daniel, 50, har inlett sitt besök i Storbritannien och London med omnejd.

[/caption]

Under tre fullspäckade dagar kommer kronprinsessparet göra en mängd spännande besök.

LÄS MER: Kung Charles pekas ut som rasist i ny uppmärksammad bok

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel med Storbritanniens försvarsminister Grant Shapps samt Sveriges försvarsminister Pål Jonson. Bild: Christine Olsson/TT

Anledningen till den officiella resan är att stärka relationerna mellan engelsmännen och svenskarna.

– Besöket äger rum på önskemål av regeringen. Syftet med besöket är att befästa och främja de långvariga och mycket goda förbindelserna mellan Sverige och Storbritannien, skriver hovet på sin hemsida och fortsätter:

– Besöket syftar också till att visa på det stärkta samarbetet inom säkerhet och försvar, grön omställning, innovation och forskning, samt det ökade utbytet inom näringslivet, vilket det svensk-brittiska strategiska partnerskapet som nyligen undertecknades är ett uttryck för.

LÄS MER: Därför missar Victoria och Daniel firandet av Silvia

Kronprinsessan Victoria mötte ukrainska soldater som under svensk ledning utbildas i Storbritannien. Bild: Christine Olsson/TT
Besöket i Storbritannien inleddes när Victoria och Daniel, tillsammans med försvarsminister Pål Jonson, mötte ukrainska soldater, som under svensk ledning utbildas i Storbritannien inom ramen för ”Operation Interflex”.

– Strax före klockan 10.00 på onsdagsförmiddagen satte de ner bootsen på den topphemliga militärbasen någonstans i östra England, där svenska hemvärnssoldater tränar ukrainska soldater, skriver Svensk Dam och fortsätter:

– Och detta är en historisk händelse – eftersom det är första gången som vårt svenska hemvärn gör en insats utanför Sveriges gränser.

LÄS MER: Prinsessan Madeleine snuvad på Chris stora miljonarv

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel besöker London under tre dagar. Bild: Christine Olsson/TT

Det väntar mer upplevelser för kronprinsessparet i England.

I morgon torsdag välkomnas de på Windsor Castle av prins William, 41, och hans Kate, 41. På kvällen blir det extra festligt i centrala London då kronprinsessparet är gäster på Royal Variety Performance i Royal Albert Hall.

– Kronprinsessan och prins Daniel närvarar på inbjudan av prinsen och prinsessan av Wales. Galan, som är tv-sänd i Storbritannien, ges årligen till förmån för brittiska kultur- och underhållningsutövare, rapporterar hovet.

LÄS MER: Därför stoppas Sofia från drottning Silvias 80-årsfest
LÄS MER: Hovets raseri – skällde ut polischef efter kritik i radio
LÄS MER: Madeleines kris med Chris – vill lämna och flytta hem

[/caption]

Senaste nyheter

Mer om Kungafamiljen