Victorias supersuccé när Ölandsbron invigdes

Znyheter

En sån fest!
Ölandsbron fyllde 50 år.
På plats fanns kronprinsessan Victoria som strålade som en sol.

[/caption]

Ölandsbron har minst sagt en kunglig historia.

Under invigningen den 30 september 1972 invigde kungen, som då var kronprins, Ölandsbron som tog fem år att bygga. Vid invigningen var bron Europas längsta.

[/caption]

Och nu var det dags för bron att på nytt få kungligt besök, den här gången av kronprinsessan Victoria som deltog i 50-årsfirandet av bron.

LÄS MER: Drottning Silvias nya lyxväska – så mycket kostar den

Kronprinsessan Victoria närvarade vid 50-årsfirandet av Ölandsbron. Peter Sandwall, Landshövding i Kalmar län (t.v.) tog emot. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Det blev en späckad dag med en rad aktiviteter som inleddes då Victoria besökte Kalmar läns museum där hon fick se en utställning om regalskeppet Kronan.

Senare blev det också en trevlig stadsvandring där Victoria glatt hälsade på de lokala invånarna som samlats för att se kungligheten.

LÄS MER: Kronprinsessan Victorias nya gröna sköna stil

Kronprinsessan Victoria var på sitt bästa humör under dagen. Bild: Jonas Ekströmer/TT
Kronprinsessan Victoria var under firandet av bron på sitt bästa humör. Hon strålade glatt i en dubbelknäppt och trendriktig kostym.

Först blev det ett besök vid utställningen ”Ölandsbro 50 år” på Kalmar slott innan den vackra kungligheten for till Färjestadens hamn i en veteranbil, en elegant Volvo PV Sport. Det var en kopia på samma bil som kungen åkte i när han på sin tid invigde bron.

LÄS MER: Därför avskyr prins Harry sin pappas fru Camilla

Kronprinsessan Victoria i entrén på residenset i Kalmar i samband med firandet av Ölandsbron 50 år. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Framme i hamnen höll Victoria ett uppskattat tal:

– Få saker är så fulla av kraft som en bro. Kraft, som i en stabil konstruktion i armerad betong. Kraft, som i den fysiska, sammanbindande länk som en bro utgör. Och slutligen, kraften som ligger i att människor kan röra sig fritt – kan resa, upptäcka och mötas, sa hon bland annat, rapporterar hovets hemsida.

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter