Camilla Parker Bowles stora livsförändring överraskar

Utländskt

Nu får England återigen en drottning.
I samband med kröningen av kung Charles tas ett stort steg – hans hustrus titel förändras.
Man slopar drottninggemål – framöver är hon drottning Camilla.

[/caption]

Det brittiska folket har inte riktigt sörjt klart efter den så innerligt älskade och respekterade drottning Elizabeths bortgång. Nu får de dock snart återigen en drottning.

[/caption]

Buckingham Palace ändrar i sin policy och slopar drottninggemål för Camilla Parker Bowles, 75.

LÄS MER: Drottning Silvias fasa efter otäcka anklagelser i stiftelsen

Nu får kung Charles äntligen sin drottning. Camilla Parker Bowles tar över titeln efter drottning Elizabeth. Bild: Jordan Pettitt/AP/TT

När kung Charles, 74, har blivit krönt den 6:e maj så kallas hon hädanefter drottning Camilla, skriver The Times.

Drottninggemål, Queen Consort på engelska, är en mycket ovanlig titel i Storbritannien. Det var dock framlidna drottning Elizabeth som föreslog att hennes sons hustru skulle kallas så – nu inträder dock en förändring.

– Det har varit rimligt att vi har refererat till henne som drottninggemål i början av den nye kungens regenttid för att på så sätt särskilja henne från drottning Elizabeth II. Nu känns det rimligt att kalla henne drottning Camilla, säger en källa inom det brittiska hovet till The Times.

LÄS MER: Kungafamiljens påskfirande avslöjat – kungen berättar allt

Kung Charles kröning äger rum den 6 maj och det är då Camilla blir drottning. Bild: Georg Wendt/AP/TT
Från början var faktiskt tanken att Camilla skulle kallas prinsessgemål när kung Charles tog över tronen. Men i februari förra året lät drottning Elizabeth meddela att hon föredrog att Camilla Parker Bowles istället skulle tituleras drottninggemål.

I samband med drottning Elizabeths platinajubileum på tronen meddelade drottning Elizabeth att det var hennes ”uppriktiga önskan” att Camilla skulle få kallas drottninggemål.

Själva titeln drottninggemål upplever till och med britterna som lite konstruerad varför man nu välkomnar att kung Charles hustru äntligen får kallas drottning.

LÄS MER: Kung Charles tunga bakslag med Camilla efter jättebråket

På senare tid har Camilla strålat extra mycket. Kan det bero på det som väntar? Snart är hon drottning av England. Bild: Alastair Grant/AP/TT

Nu ser hela Storbritannien framemot den historiska kröningen i Westminster Abbey den 6:e maj.

Lille prins George, 9, kommer spela en huvudroll under ceremonin. Han blir den yngste blivande monark som har en funktion i själva kröningsceremonin någonsin. Prins George kommer leda följet av pager som bär på kungen och drottningens mantlar i samband med kröningen.

De andra pagerna är bland andra drottning Camillas barnbarn och dessutom är barn till kung Charles goda vänner med och hjälper till under den pampiga kröningen.

LÄS MER: Kronprinsessan Victoria chockad av morddrama

För prins Charles måste det kännas underbart att han och Camilla nu blir kung och drottning. Bild: Chris Jackson/AP/TT

Beslutet att drottning Camillas barnbarn får en funktion skänker en slags familjär känsla till ceremonin som har djupa historiska rötter.

Det är i linje med kung Charles önskan om att hovet inte ska vara så stelt och formellt samtidigt som man hedrar de traditioner som omger kungahuset.

LÄS MER: Prinsessan Sofias nya lyxiga outfit – chockpriset överraskar
LÄS MER: Prins Harry vräkt – tvingas bo i gästrummet hos vännerna
LÄS MER: Kungens krav: Stoppa intima bilden på Victoria och Daniel

[/caption]

Senaste nyheter

Mer om Utländskt