Carl Philip och Sofias härliga nyhet – väntar tillökning

Znyheter

Så kom beskedet som vi alla väntat på. Prins Carl Philip och prinsessan Sofia väntar tillökning.
Vi har anat det sedan en tid tillbaka – den söta prinsfamiljen ska bli fem.

[/caption]

Av: Josephine Edelskog | Bilder: TT | Publicerad: 2020-12-11

Äntligen riktigt glada nyheter mitt i den dystra pandemin. Prinsessan Sofia, 36, är gravid i femte, kanske sjätte månaden. Prins Alexander, 4, och prins Gabriel, 3, ska få ett syskon i mars eller april nästa år. Vilken julklapp, lyckan är total på Villa Solbacken.

[/caption]

Kungafamiljen har vetat om det sedan en tid men nu får hela svenska folket och världen ta del av nyheten. Kung Carl Gustaf, 74, och drottning Silvia, 76, väntar sitt åttonde barnbarn. Redan under besöket i Sunne i Värmland i höstas började ryktena florera.

LÄS MER: Så överraskade alla på Nobeldagen

Prinsessan Sofia är gravid, något som redan i oktober avslöjades av kändissajten Stoppa Pressarna.

Prinsessan Sofia var ovanligt bylsigt klädd. Flera damer utbrast, ”men hon är ju gravid”. Stoppa Pressarna talade med en kvinnlig deltagare som uttryckte att det var så tydligt. Hon berättade att ”sånt ser en kvinna direkt”.

Stoppa Pressarna, som var först med avslöjandet den 29 oktober, hade dessutom studerat bilderna från besöket med en barnmorska och även hon bekräftade tillståndet.

– Ok, jag kan säga så här. Om inte prinsessan Sofia är gravid så äter jag upp en sugklocka.

Men vi skulle få vänta över en månad efter Stoppa Pressarnas avslöjande innan den glada nyheten tillkännagavs.

LÄS MER: Så överraskade kungen alla på Nobeldagen

Det blir tredje gången gillt för prinsessan Sofia och prins Carl Philip som nu väntar en liten baby.
Dagen efter den annorlunda men pampiga Nobeldagen släpptes äntligen beskedet till allmänheten.

– Vi är glada och förväntansfulla och ser fram emot att välkomna vårt tredje barn, ett syskon till prins Alexander och prins Gabriel. En ny liten medlem till vår familj, säger prinsparet i ett pressmeddelande.

– Hela kungafamiljen är väldigt glada över glädjebeskedet att det kommer en ny familjemedlem i vår, säger Margareta Thorgren, 57, till Aftonbladet.

Hovet vill samtidigt meddela att prinsessan Sofia mår bra och inte fått några sviter från sitt insjuknade i samband med diagnosen covid-19.

LÄS MER: Prinsessan Sofia tar över efter Madeleine

Här ser vi prinsparet och äldste sonen prins Gabriel när familjen invigde hans dopgåva; en tillgänglighetsanpassad rastplats.

Det måste ha varit några veckors oro när beskedet om att prins Carl Philip och prinsessan Sofia testats positivt för covid-19 med tanke på graviditeten.

– Prinsessans graviditet har inte påverkats av det, säger Margareta Thorgren. Med det kunde hela kungafamiljen pusta ut.

Nu är båda friskförklarade och kan förbereda sig för en härlig jul på Villa Solbacken. Både Alexander och Gabriel är förväntansfulla och ser framemot deras nya syskon. Ännu vet vi inte om det blir en flicka eller pojke. Prinsarna längtar säkert efter en lillebror som de kan busa med.

LÄS MER: Sofia och Carl Philip friska från covid-19 – så firade de

Allt om Kungligt säger stort grattis till populära prins Carl Philip och prinsessan Sofia.

Detta barn kommer att vara lite speciell och med i historieböckerna. Prinsparets tredje barn är det första som föds efter kungens beslut om att banta ner de kungliga titlarna.

– Det ska bli spännande att se hur man hanterar detta och hur man kommer att förhålla sig till traditioner som till exempel officiella dop och salut. Kanske blir det mer nedtonat eller till och med helt privat, säger hovexperten Sara Ericsson.

LÄS MER: Kronprinsessans succé på digitala galan
LÄS MER: Prins Joachims och Maries härliga nystart
LÄS MER: Stora oron för prins Philip efter plötsliga frånvaron

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheter

Mer om Znyheter