Därför vägrar Chris flytta till Sverige med Madeleine

Kungafamiljen

Chris O’Neill vägrar.
Enligt experterna kommer prinsessan Madeleines make aldrig att flytta till Sverige.
– Han tycker det är jobbigt att vara här, att vara en offentlig person och tycker att han blir missuppfattad, säger hovexperten Johan T Lindwall.

[/caption]

Av: Gittan Larsson | Bilder: TT | Publicerad: 2023-10-19

Turerna kring prinsessan Madeleines, 41, inplanerade flytt hem till Sverige är många. Än så länge är det egentligen ingen som vet om eller när hon kommer att bosätta sig hemma i Stockholm med familjen.

[/caption]

Från början var det meningen att prinsessfamiljens flyttlass skulle gått till den svenska huvudstaden i augusti där en över 400 kvadratmeter stor våning väntar på dem.

LÄS MER: Lasse Berghagen död – familjen om hans sista svåra tid

Enligt hovexperterna är Chris O’Neill inte ett dugg intresserad av att bo i Sverige med prinsessan Madeleine. Bild: Claudio Bresciani/TT

Prinsessan Madeleines bostad ligger i Hovstallet på exklusiva Östermalm och har de senaste åren renoverats för över 12 miljoner kronor – pengar som skattebetalarna fått betala.

Men trots jättevåningen och flyttbeskedet från hovet så ställdes plötsligt planerna in. Hovexperterna är övertygade om att det är Chris O’Neill, 49, som har satt käppar i hjulen.

Han, sägs det, kommer aldrig någonsin att flytta till Sverige.

LÄS MER: Pinsamma missen med Madeleine – mitt framför drottning Silvia

Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill anländer till World Childhood Foundation galamiddag i New York. Bild: Pontus Höök/TT
Johan T Lindwall, 51, är chefredaktör på Svensk Damtidning och har träffat Chris flera gånger.

– Det vi vet är att det var Chris O’Neill som satte ned foten. Han vill inte flytta hem till Sverige nu, säger han i P1:s ”Monarkerna”.

Hovexperten tror inte att Madeleines make skulle trivas i Sverige.

– Jag kan inte se Chris gå en dag i november när det regnar i sidled på Nybrogatan, från Östermalmstorg ner mot hovstallet och alla tittar och vill plåta honom. Han hatar ju sånt, säger Johan T Lindwall och fortsätter:

– Chris tycker det är jobbigt att vara Sverige, att vara en offentlig person i Sverige och tycker att han blir missuppfattad. Tidigare var han väldigt open minded, lite oförstörd och allt gick hans väg. Men i dag vill han inte flytta hit, han vill inte bo i Sverige och han vill inte bo i Stockholm.

LÄS MER: Prins Daniel åkte fast – nu måste han böta 2000 kronor

Johan T Lindwall har mött Chris O’Neill flera gånger. Hovexperten är säker på att Madeleines make inte vill bo i Sverige. Bild: SVT

Johan T Lindwall är skeptisk när det kommer till hovets besked om att Madeleine och Chris ska flytta hem under nästa år.

– De säger augusti 2024. Ja, låt oss se om det blir så. Det kanske blir en kombination, Chris blir kvar i New York eller Florida och sen har de ett hus här i Sverige som han pendlar emellan, säger han.

LÄS MER: Victoria trött på Haga – isolerar sig i nytt lyxhus utanför stan
LÄS MER: Nya kvinnan som syns med Carl Philip – bilderna avslöjar allt
LÄS MER: Madeleines make i nytt fiasko: Chris O’Neill lämnar efter krisen 

[/caption]
Senaste nyheter

Mer om Kungafamiljen