Drottning Elizabeths överraskande flyttbesked

Znyheter

När coronapandemin bröt ut flyttades drottning Elizabeth snabbt från Buckingham Palace till slottet Windsor.
Flytten skulle vara tillfällig – men nu verkar den bli permanent.

[/caption]

Av: Josephine Edelskog | Bilder: TT | Publicerad: 2020-09-11

Det spekulerades redan i våras om drottning Elizabeth överhuvudtaget kommer kunna återuppta sitt arbete. Hur en 94-årig regent ska kunna genomföra representation och möten med olika ambassadörer var några av frågorna som ställdes. Att abdikera finns inte som ett alternativ för Elizabeth. Men drottningen kan lägga över mycket av arbetet till sin son, prins Charles, 71.

[/caption]

Den engelska monarken må vara en riktig krutgumma, likt hennes mor, men denna pandemi kan hon inte besegra. Hovet har därför beslutat att drottningen inte kommer att komma tillbaka till Buckingham Palace under en överskådlig tid.

LÄS MER: Victorias hemliga besök hemma hos svärmor Ewa

Drottning Elizabeth kommer vara ifrån Buckingham Palace under en lång tid. Många undrar om hon någonsin kommer återvända?

Istället tänker hon bland annat låna ut sina ägor kring slottet Sandringham House. Först blir det lite överraskande en drive in-bio.

Filmerna som står på programmet är till stor del musikfilmer såsom ”Bohemian rhapsody”, ”Rocketman”, ”A star is born” och ”The greatest showman”.

LÄS MER: Kate i chock – efter makabert fynd i trädgården

Drottning Elizabeth har under coronakrisen använt sig av televisionen för att hålla kontakt med det brittiska folket.
Biljetterna till de kungliga visningarna säljs via slottets egen hemsida. Men det kommer att kosta för att få se filmer på de kungliga ägorna. Priset sägs landa på strax under 400 kronor.

Drottning Elizabeth och hennes make prins Philip, 99, befinner sig just nu på deras sommarresidens, Balmore Castle i Skottland. Där råder strikta regler för personalen som inte får lämna området, allt för drottningens säkerhet under den rådande pandemin.

LÄS MER: Mette-Marit rörd till tårar under sonens konfirmation

Drottning Elizabeth var mycket road av paraden under firandet av hennes födelsedag och det var länge vi såg henne så här glad.

Planen är att återvända till slottet Windsor i oktober. Det är första gången under drottningens 68-åriga regerande som hon nu är borta under en längre tid från London.

LÄS MER: Märtha Louises nya olycka – se dramatiska bilden
LÄS MER: Efter ett helt år: Första bilderna på Madeleine och Chris
LÄS MER: Juan Carlos älskarinna om passionen- och sveket

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheter

Mer om Znyheter