Drottning Silvias eleganta vårstil på konferensen

Modekoll

En kunglighet med stil.
Drottning Silvia strålade vårvackert i en grön dress under sitt senaste uppdrag.
Till det bar hon en exklusiv och matchande scarf från Hermès.

[/caption]

Av: Gittan Larsson | Bilder: TT | Publicerad: 2023-04-24

Det är dessvärre inte så vanligt att drottning Silvia, 79, längre får den uppmärksamhet hon förtjänar för hennes alltid så stilsäkra val av kläder.

[/caption]

Ofta är det istället kronprinsessan Victoria, 45, och prinsessan Sofia, 38, som får stilpoäng av experterna gällande sina vackra klänningar.

LÄS MER: Prins Harrys blixtbesök på kung Charles kröning

Vår stilsäkra drottning Silvia under invigningen av nationell konferens mot kommersiell sexuell exploatering av barn. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Drottning Silvia har en mycket elegant och något nedtonad stil.

– Drottningen är förmodligen den mest stilsäkra kungligheten vi har. Hon gör aldrig några direkta misstag när det gäller kläder och stil utan är alltid snyggt och korrekt klädd. Stilen är elegant, klassisk, mogen och värdig en drottning. Dessutom ser hon alltid välmatchad ut vad gäller accessoarer vilket ger henne en stil som känns genomtänkt, har modeexperten Emma Danielsson berättat i Expressen.

LÄS MER: Prinsessan Sofias galna lyxinköp överraskade alla

Drottning Silvia var vårvackert klädd under konferensen. Här sitter hon bredvid Jacob Flärdh, styrelseordförande för Child10. Bild: Jonas Ekströmer/TT
Under årens lopp har det hänt att kronprinsessan Victoria även har lånat mammas tjusiga klänningar. I en intervju med Elle berättade drottningen om saken:

– Jag tycker att det är väldigt roligt att tonårsdöttrar, i alla familjer, har sina egna tankar och åsikter om vad som passar och säger ’ska mamma verkligen ha det där på sig?’. Och plötsligt, ett antal år senare, visar det sig att ’jaha det går tydligen jättebra att ha på sig’. Det gör mig väldigt glad! Jag tycker bara det är fint att hon delar min smak, och tycker det är vackert och vill använda kläderna. Och att hon passar i dem. Bara en sådan sak!

LÄS MER: Efter hårda kritiken: Här stöttar Daniel sin älskade Victoria

Drottning Silvia var klädd i en stilig grön dress. Lägg märke till hur den svarta handväskan matchar drottningens välputsade skor. Elegant! Bild: Jonas Ekströmer/TT

Häromdagen var det dags för drottning Silvia att på nytt visa upp hur stilsäker hon är.

Kungligheten närvarade vid invigningen av nationell konferens mot kommersiell sexuell exploatering av barn där Lena Ag, generaldirektör för Jämställdhetsmyndigheten och Jacob Flärdh, styrelseordförande för Child10 också medverkade.

Den vackra kungligheten anlände i en vårvackert grön dress som hon matchade med en exklusiv scarf från modehuset Hermès.

LÄS MER: Madeleine och maken Chris otäcka koppling till tunga droger

Drottning Silvia matchade sin snygga dress med en klassisk och exklusiv scarf från modehuset Hermès. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Ett sus av beundran gick bland de övriga deltagarna när vår vackra drottning gjorde sin flärdfulla entré.

Det är bara att konstatera; drottning Silvia är en mycket elegant dam som fortfarande håller stilen.

LÄS MER: Prins Daniel i sorg – förlorar kvinna som betydde allt
LÄS MER: Svensk kungaexpert skriver drottning Camillas memoarer
LÄS MER: Stora oron för Silvias hälsa – Victoria tar över uppdraget

[/caption]
Senaste nyheter

Mer om Modekoll