Svensk kungaexpert skriver drottning Camillas memoarer

Kändisar

Ett sånt hedersuppdrag.
Kungaexperten Roger ”Royal-Roger” Lundgren skriver drottning Camillas memoarer.
Svensken och den brittiska kungligheten är nära vänner.

[/caption]

Av: Gittan Larsson | Bilder: TT | Publicerad: 2023-04-13

Det är en lika rolig som överraskande nyhet. När drottning Camilla, 75, väljer att skildra sitt liv går uppdraget till författaren och kungaexperten Roger Lundgren, 48.

[/caption]

Roger Lundgren har haft ett stort intresse för kungligheterna under hela sitt liv och på senare år har han kommenterat kungliga händelser i SVT, exempelvis prinsessan Estelles, 11, dop.

LÄS MER: Victoria och Daniels mystiska hemlighetsmakeri i påsk

Drottning Camilla ska ge ut sina memoarer. Bild: Chris Jackson/AP/TT

Roger Lundgren är också en autografsamlare av rang och har genom åren skrivit mängder av brev till kungligheter, filmstjärnor och andra celebriteter.

Kanske var det också så hans fina vänskap med drottning Camilla inleddes.

De båda har i många år varit brevvänner och ”Royal-Roger” har också besökt sin kungliga väninna i England för att dricka te på tu man hand.

LÄS MER: Kungens krav: Stoppa intima bilden på Victoria och Daniel

Det är den svenske hovexperten Roger ”Royal-Roger” Lundgren som ska skriva drottning Camillas nya bok. Bild: TT
Nu står det klart att Roger Lundgrens vänskap med drottning Camilla ger frukt. Han har nu fått det ärofyllda uppdraget att skriva Camillas memoarer.

– Det är ett hedersuppdrag. Camilla kände hon behövde ha någon som hon litar på fullt ut. De engelska journalisterna har hon svårt att lita på och hon ville ha någon som var fri från den otäcka kulturen som råder inom engelsk journalistik, berättar en uppgiftslämnare för Stoppa Pressarna.

Enligt tidningens uppgiftslämnare är uppdragsgivaren ett engelsk förlag och Roger Lundgren ska ha blivit rekommenderad av drottningen.

LÄS MER: Meghan Markles fräcka diss mot drottning Elizabeth

Drottning Camilla uppges inte lita på engelska skribenter. Därför har hon gett uppdraget att skriva boken till sin gode vän Roger Lundgren. Bild: Jens Buetner/AP/TT

Roger Lundgren står inte bara nära den engelska kungafamiljen. Det är sedan länge känt att han är en nära vän till både kronprinsessan Victoria, 45, och drottning Silvia, 79.

Inför den svenska drottningens 70-årsdag släppte Roger Lundgren boken ”Drottning Silvia – en jubileumsbok” som fick fina recensioner och blev en riktig succé i både slott och koja.

LÄS MER: Stora oron för Silvias hälsa – Victoria tar över uppdraget
LÄS MER: Prins Harry riskerar förlora allt efter kung Charles nya beslut
LÄS MER: Anställd på hovet talar ut om Victoria och Daniel

[/caption]
Senaste nyheter