Drottning Silvias fina vårtecken skänker glädje

Znyheter

Äntligen är den här.
Drottning Silvia har köpt sin första årliga majblomma.
Det är premiär och som alltid är drottningen enligt tradition först ute.

[/caption]

Förra årets majblomma stoppades på grund av pandemin. Istället lanserades en blomma digitalt. Nu får vi både en fysisk blomma och en digital. På vackra Drottningholms slott tog drottning Silvia, 77, emot den första orange-rosa blomman.

[/caption]

Förra året frös blomman inne men vi skulle då få ett lugnande besked. Alla som längtar efter att få tag i 2020 års blomma kan nu beställa den enkelt online.

LÄS MER: Så blir drottning Elizabeths födelsedag utan maken

Drottning Silvia beställer majblommor genom en speciell app i sin mobiltelefon.

– Årets majblommor finns i tryggt förvar och kommer att säljas nästa vår tillsammans med en hemlig blomma för 2021. Just nu kan vi inte berätta mer, men vi lovar att nästa insamling blir något alldeles extra., sa Tove Lindahl Greve, 43, generalsekreteraren för Majblommans Riksförbund, förra året. 

Och nu är den här.

Hundratusentals pappersblommor i rosa och orange har legat undanstoppade i lådor i ett års tid. Elin Eisele, 13, heter designern bakom den blomma som säljs i år. Det var även Elin som fick möjlighet att sälja årets första majblomma till drottningen, via sin digitala blombutik.

LÄS MER: Prins Harrys brev till sin far – ett hopp om försoning

Drottningen fick sedan majblommorna hemskickade till Drottningholms slott i ett fint litet kuvert.
Drottning Silvia har alltid varit en bra kund – så även i år. Hon köpte hela nio stycken blommor. Någon fysisk betalning eller överlämnande var det dock inte tal om.

Istället beställde Silvia blommorna via nätet. I en film som hovet publicerat ser vi drottningen lägga sin order med sin mobil som har ett chict litet rött skal.

Drottningen befinner sig sedan i den vackra sommarmatsalen där ett kuvert levereras av en man i vita handskar. Drottningen är ledigt men elegant klädd i benvitsfärgad poncho och matchande blus under. 

LÄS MER: Lille prins Alexander – mamma Sofia upp i dagen

Titta, årets fina majblommor går i en fin rosa ton.

När Silvia tar ut blommorna ur kuvertet ser vi ett glädjande styrkebesked. Hon avlutar filmen med att sätta en blomkrans på det vänstra bröstet. 

Vilka som får de andra fina majblommorna är inte känt. Men drottningen brukar vara lite finurlig. En kan hamna i kungens bil och säkert kommer prinsparet få en att sätta på lille prins Julians barnvagnen. Både barn och barnbarn brukar få ta del av dem.

LÄS MER: Prins Williams starka markering mot prins Harry

Drottning Silvia är beskyddare för Majblommans Riksförbund.

Majblomman är Sveriges största hjälporganisation för barn. Den startades redan 1907 och arbetar med att förbättra barns villkor och för att bekämpa barnfattigdomen i Sverige. 

Vår drottning Silvia är beskyddare av Majblommans Riksförbund.

LÄS MER: Prins Philips begravning – hela brittiska kungafamiljen i sorg
LÄS MER: Drottning Silvias nya look hyllas av experterna
LÄS MER: Kungens oväntade relation med prins Daniels pappa

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter