Drottning Silvias okända tjejmys med Eva O'Neill

Kungafamiljen

Väninnor på äldre dar.
Drottning Silvia har fått en ny bästis.
Det är Eva O’Neill, Chris mamma, som på sistone kommit riktigt nära kungligheten.

[/caption]

Av: Gittan Larsson | Bilder: TT och arkiv | Publicerad: 2023-11-07

Drottning Silvia, 79, har många nära vänner. Den vackra tysk-brasilianskan är omvittnat vänfast. De kvinnor hon lärde känna när hon blev drottning av Sverige 1976 hör fortfarande till hennes närmaste väninnor.

Det hindrar emellertid inte Silva från att skaffa nya bekantskaper och vidga sitt perspektiv. På sistone har Eva O’Neill, 83, kommit att stå riktigt nära drottningen.

Det förenas självfallet av sitt släktskap; Eva O’Neill är Chris O’Neills, 49, mamma. Drottning Silvia och Eva O’Neill delar erfarenheten av att inte kunna träffa prinsessan Madeleine, 41, och hennes make så ofta.

LÄS MER: Victoria om härliga familjelivet med Estelle och Oscar

Se så vacker hon är! Här anländer Eva O’Neill till kungens 70-årsmiddag på Stockholms slott. Bild: Christine Olsson/TT

Eva O’Neill har sin bas Österrike numera och prinsessfamiljen bor som bekant i Miami varför det inte blir så ofta som man kan ses.

Eva O’Neill är en sällsam person. Hon är omvittnat social och har ett imponerande kontaktnät i flera europeiska hov.

Under en period ryktades det till och med att hon var kung Charles, 74, dåvarande flickvän när han var prinsen av Wales och nygift med framlidna prinsessan Diana.

Samtidigt som Eva O’Neill har ett rikt sällskapsliv har hon alltid velat gå lite under radarn. Hon är inte intresserad av att med hjälp av medier marknadsföra sig själv utan vill vara lite ”hemlig”.

LÄS MER: Madeleines make i nytt fiasko — Chris O’Neill lämnar efter krisen

Eva O’Neill har en egen och elegant stil som hänför de europeiska furstehoven. Bild: Jessica Gow/TT
Sonen Chris O’Neill verkar ha ärvt mammas egenskaper. Amerikanen är en riktigt trevlig prick men det märks dessvärre inte i medier då han ter sig lätt obekväm i offentliga sammanhang samtidigt som han undviker att göra intervjuer.

Under alla år som han varit gift med prinsessan Madeleine har han i princip bara ställt upp på en större intervju, den i modemagasinet King och vid ett tillfälle medverkade han och prinsessan i SVT:s ”Skavlan”.

Det händer dock att Eva O’Neill fångas på bild – inte minst när hon umgås med nya bästisen drottning Silvia.

De bägge damerna såg i somras i samband med festspelen i Salzburg där Eva O’Neill var en förtjusande värdinna för det svenska kungaparet, vilket Svensk Damtidning rapporterar om.

Eva känner verkligen ”alla” i Salzburg och hon såg till att kungen och Silvia fick en riktigt festlig vistelse i den vackra alpstaden. Samtidigt var kungen förstående och smet iväg så Silvia och Eva fick ha lite eget ”tjejmys” på tu man hand.

LÄS MER: Prins Daniels efterlängtade revansch mot kungen

Eva O’Neill fick en fin kontakt med drottningens brorson Patrick Sommerlath när de bägge var på kungasupén på Drottningholms slott. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Och självfallet var Eva O’Neill på plats när kung Carl Gustaf firade 50 år på tronen. Vi såg henne bland annat på den flotta supén på Drottningholms slott där Eva elegant som alltid hänförde de andra gästerna med sin skönhet.

För Silvia är det härligt att få en väninna på lite äldre dar och de bägge damerna trivs verkligen i varandras sällskap. Flera personer har vittnat om att Eva hyser en sällsam förmåga att få Silvia att slappna av och ha det trevligt.

Drottning Silvia blir gärna lite ”fnittrig och busig” i Eva O’Neills sällskap har anställda vid hovet berättat.

– Drottningen får alltid en så härlig energi när hon träffar Eva. Hon mår helt enkelt bra i hennes sällskap, det är som att drottningen släpper loss och slappnar av lite extra när Eva är med, berättar en ”långvägare” vid hovet för Allt om Kungligt.

Vi kan räkna med att Eva O’Neill dyker upp när drottning Silvia ska fira sin 80-årsdag.

LÄS MER: Madeleines uppgörelse om barnen med maken Chris
LÄS MER: Lasse Berghagens gripande önskan om sin begravning
LÄS MER: Silvias mystiska kedja om halsen – ryktet om överfallslarmet

[/caption]
Senaste nyheter

Mer om Kungafamiljen