Efter familjebeslutet: prins Oscars stora sommarlycka

Kungafamiljen

Klokt och omtänksamt.
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel månar verkligen om sina barn.
Nu har familjen fattat ett beslut som gläder lille prins Oscar.

[/caption]

Av: Jennifer Erixon | Bilder: TT | Publicerad: 2024-07-08

Prins Oscar, 8, är en glad ung man som än så länge verkar tämligen omedveten om sin kungliga status och vad den innebär – han kommer alltid bli tvungen att förhålla sig till sin storasyster, prinsessan Estelle, 12, i hela sitt liv.

[/caption]

Det är trots allt Estelle som en dag, måtte den dröja, ska tillträda som drottning av Sverige.

LÄS MER: Hovets tråkiga besked om prinsessan Sofia – märks tydligt

Efter familjebeslutet: prins Oscars stora sommarlycka
Nog ömmar man lite extra för den charmige lille prinsen? Lille Oscar får många hjärtan att smälta och det är tur att han har en så klok mor i Victoria. Nu har kronprinsessan och prins Daniel fattat ett beslut som är bra för deras lille son. Bild: Claudio Bresciani/TT

För prins Oscar går det dock att göra något mycket konstruktivt och viktigt av sin roll och han ska inte se sig som en ointressant ”reserv” – då riskerar han att bli förgrämd och bitter.

Vi har sett tråkiga exempel på prinsar som ballar ur och inte håller måttet. Prins Harry, 39, i Storbritannien är ett skräckexempel men det räcker med att vi blickar söderut för att finna något liknande.

LÄS MER: Avslöjat: Victorias svårigheter i äktenskapet med prins Daniel

Efter familjebeslutet: prins Oscars stora sommarlycka
För en gåns skull får lille prins Oscar stå i centrum. Det är Victoria och Daniel som inte vill att deras lille prins ska växa upp bitter och förgrämd likt brittiske prins Harry och danske prins Joachim. Bild: Henrik Montgomery/TT
Prins Joachim, 55, har alltid haft svårt att acceptera att han bara är prins medan hans storebror, kung Frederik, 56, alltid vetat att han en dag ska beträda tronen i det lilla riket med sin stolta tradition av bacon och wienerbröd.

Prins Oscar kan titta på närmare håll för att hitta förebilder.

Det går inte att överskatta hur mycket prinsessan Christina, 80, har betytt för sin lillebror, kung Carl Gustaf, 78, så att han på ett så fint sätt lyckats med sitt ansvarsfyllda ämbete.

LÄS MER: Efter påstådda otroheten: Kungen tar inte med prins Carl Philip

Efter familjebeslutet: prins Oscars stora sommarlycka
Det går inte att överskatta den roll som prinsessan Christina haft för den svenska monarkin. Utan henne hade inte kung Carl Gustaf klarat jobbet lika bra. Bild: Claudio Bresciani/TT

Kronprinsessan Victoria, 46, och prins Daniel, 50, är kloka nog att inse att prins Oscars roll är komplex.

Det blir naturligt så att allt fokus hamnar på prinsessan Estelle och då gäller det som förälder att komma ihåg att även ägna sig lite extra åt prins Oscar.

Inför sommaren har kronprinsessparet fattat ett familjebeslut om att vara mycket på Öland vilket är rena jackpotten för den lille pigge prinsen.

– Förutom att hänga med sina jämnåriga kusiner så kan prinsen passa på att besöka Borgholms Slott, utforska raukar och leta efter fossiler eller varför inte lösa alla underliga mysterier i trollskogen, skriver Svensk Damtidning.

LÄS MER: Hovets tråkiga besked om Madeleine väcker reaktioner

Efter familjebeslutet: prins Oscars stora sommarlycka
Hela sitt liv kommer prins Oscar få gå bakom sin storasyster. I sommar är dock lillprinsen i fokus. Bild: Claudio Bresciani/TT

Prins Oscar kommer ha en alldeles förträfflig sommar på Solliden och Öland tillsammans med sin syster Estelle och resten av familjen och han kommer för en gångs skull stå i fokus på ett naturligt sätt.

Ett riktigt glädjebesked som värmer många rojalisters hjärtan, vi månar om den lille prinsen.

LÄS MER: Drottning Silvias fest på slottet förstörd av sexskandal
LÄS MER: Så blir Victoria och Daniels härliga semester tillsammans
LÄS MER: Prinsessan Sofias flykt med sönerna efter svåra tiden

[/caption]
Senaste nyheter

Mer om Kungafamiljen