En tuff tid för Victoria – här visar hon sina känslor öppet

Kungafamiljen

En tuff tid.
Kronprinsessan Victoria har inte haft det lätt på senare tid.
I Tyskland blev det dessutom en mycket allvarlig stund.

[/caption]

Av: Gittan Larsson | Bilder: TT | Publicerad: 2023-11-20

Kungafamiljen går igenom en mycket ansträngd period efter att det avslöjats hur drottning Silvias, 79, brorson Patrick Sommerlath, 52, åtalades för sexköp på en thailändsk massagesalong i centrala Stockholm.

[/caption]

Än värre blev det när den sexbrottsmisstänkte släktingen flydde från polisen för att undgå delgivning och på det sättet kunde undvika rättegång.

LÄS MER: Victoria lämnade landet efter förödande familjekrisen

Kronprinsessan Victoria har sällskap av prins Daniel under besöket i Tyskland. Bild: Britta Pedersen/AP/TT

Både poliser och journalister har kritiserat kungahuset – samtidigt tiger alla medlemmar i kungafamiljen. Ingen vill kommentera den solkiga händelsen.

Kungaparet har vägrat svara på mediernas frågor och vid minst ett tillfälle har drottning Silvia smitit ut bakvägen för att undvika journalister på ett officiellt evenemang.

LÄS MER: Bilderna som avslöjar Victoria och Daniels återförening

Kronprinsessan Victoria under ’Volkstrauertag’, Tysklands minnesdag för de som förlorat livet i kriget. Bild: Markus Schreiber/AP/TT
Samma dag som Patrick Sommerlath valde att träda fram i media lämnade kronprinsessan Victoria landet för att åka till Tyskland på ett officiellt besök.

Under sin resa höll en märkbart rörd Victoria ett gripande tal på den tyska nationella sorgedagen för krigets och våldets offer.

LÄS MER: Efter tuffa sexskandalen – kungafamiljen visar enad front

Kronprinsessan Victoria höll tal i det tyska parlamentet. Bild: Markus Schreiber/AP/TT

Den tyska nationella sorgedagen för krigets och våldets offer, Volkstrauertag, infaller två söndagar före advent och hedrar minnet av de som dödats i väpnade konflikter eller fallit offer för våld.

– Inför förbundspresidenten, representanter ur tyska regeringen, ledamöter i förbundsdagen samt inbjudna gäster höll kronprinsessan årets minnestal, skriver hovet på sin hemsida.

Det är oklart om kronprinsessan Victoria kommer uttala sig om sin kusins misstänkta sexköp när hon återvänder till Sverige.

LÄS MER: Prinsessan Madeleine vägrar gå med på Chris krav
LÄS MER: Silvias brorson kan tvingas flytta efter misstänkta sexköpet
LÄS MER: Leif GW Persson i plötsligt jättebråk med kungen

[/caption]
Senaste nyheter

Mer om Kungafamiljen