Åh, en så smarrig kaka.
Nu kan ni baka ”Silvia-kakan”
Och det är faktiskt Pernilla Wahlgren som bjuder på receptet.
[/caption]
Drottning Silvia, 76, är omvittnat förtjust i sötsaker, hennes slanka figur till trots. Den stora favoriten är den tyska specialiteten Stollen-kaka som drottningen kräver ska finnas vid varje jul.
[/caption]
Faktum är att för drottning Silvia är julen inte fullbordad om det inte finns en smaskig Stollen att njuta av.
Helst ska det vara en Stollen från trakterna av barndomens Heidelberg men drottningen nöjer sig med vilken Stollen som helst så länge den är bakad i Tyskland.
LÄS MER: Victoria inkallad till krismöte med kungaparet
Silvia är en riktig konnässör som i blindtester förmår skilja på om det är en sydtysk eller en Stollen från Ruhr-området som hon blir bjuden på.
Julgran, julklappar och julbord i alla ära – för drottningen börjar och slutar julen med en Stollen. Får inte Silvia smaka av kakan som är gjord av en vetedeg fylld med smör, torkad frukt och ibland nötter eller mandelmassa så blir det inte jul för henne.
LÄS MER: Chock i societeten: Carl Philips nära vän skiljer sig
Men drottningen är förtjust i andra sorters bakverk och kakor också. Självfallet är ”Silvia-kakan” en favorit.
Och det här receptet är det faktiskt artisten Pernilla Wahlgren, 52, som bjuder på.
Förutom att hon är en framgångsrik artist och sångerska så är Pernilla väldigt matintresserad och hon har givit ut inte mindre än två kokböcker.
Pernillas recept på ”Silvia-kaka” hittade Allt om Kungligt i Expressen.
LÄS MER: Märtha Louises shaman roar sig med Playboy-modell
”Silvia-kakan” är saftig med kräm och kokos, en perfekt kombination för vår vackra drottnings kontinentala smaklökar.
Om du själv vill baka kakan finner du receptet nedan.
”Silvia-kaka”
3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 1/2 dl kallt vatten
Kräm
150 g smör
1 1/2 dl socker
2 äggulor
3 tsk vaniljsocker
kokos till topping
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda i det kalla vattnet och till sist mjölet ihoprört med bakpulvret.
Häll smeten i långpanna eller gratängform (en form på cirka 30 x 24 cm är en lämplig storlek) – med bakplåtspapper. Om du använder långpanna är gräddningen omkring 15 minuter, om du använder gratängform något längre. Kolla med sticka att smeten stannat.
Låt kakan svalna
Koka ihop krämen i en liten kastrull. Låt småputtra lite på svag värme under ständig omrörning. Tänk på att det är äggulor i smeten så du inte har för hög värme.
Bred ut krämen över kakan och strö sist på kokos.
LÄS MER: Bild-Extra: Silvias härliga festkväll med Estelle
Det gör ingenting om krämen fortfarande är lite varm och rinner in i kakan – det gör den bara lite saftigare. Det händer att drottningen toppar anrättningen med lite rivet citronskal.
LÄS MER: Prins Albert tog med okända dottern på gala
LÄS MER: Meghan och Harry sparkar all sin personal vid hovet
LÄS MER: Prinsessan Madeleine anklagas av besvikna svenskar