Harry och Meghan i nytt blåsväder – får skarp kritik

Znyheter

Prins Harry och hans Meghan bannlyser den engelska pressen.
Nu tillkännager paret att de inte vill ha någon kontakt med de största brittiska tidningarna.
Reaktionerna lät inte vänta på sig och nu kritiseras beslutet skarpt.

[/caption]

Hertigparets uttalande är helt unikt. Det innebär i princip att prins Harry, 35, och Meghan, 38, i framtiden kommer nobba ett stort antal engelska medier.

[/caption]

Anledningen ska vara att de vill undvika förvanskade och falska uttalanden.

LÄS MER: Så här lever kungafamiljen under coronakrisen

Prins Harry och Meghan rör upp känslorna på nytt. Nu startar de ett krig mot tidningarna i England.

Paret försöker ned detta göra en markering och kanske har en del av beslutet legat rotat hos Harry. Hans minne av mediadrevet som hans mamma, prinsessan Diana, länge var utsatt för fram till hennes död 1997 kommer aldrig att försvinna.

Förbudet innebär exempelvis att deras PR-team inte längre kommer besvara telefonsamtal från de utpekade medierna. De tidningar som paret bojkottar är exempelvis Daily Express, Sunday Express, Daily Mail, Mail on Sunday, Daily Mirror, Sunday People och The Sun.

LÄS MER: Det här visste du inte om drottning Elizabeth

Paret bojkottar en rad kända medier, bland annat Daily Mail, Daily Express och The Sun.
Men beslutet att starta ett krig mot media ifrågasätts starkt och kritikerna menar att paret beter sig helt verklighetsfrånvänt med tanke på den pågående coronakrisen.

Författaren och Tom Bower säger exempelvis att Harry och Meghan nu har blivit sina egna värsta fiender. Han fortsätter med att påpeka att vi är mitt i den största globala krisen i mannaminne och allt de gör är att tänka på sig själva.

LÄS MER: Harry och Meghans stora corona-överraskning i Hollywood

Prins Harry har aldrig varit förtjust i de engelska tidningarna sedan de utsatte hans mamma Diana för hård bevakning.

Tom är författare är känd sin undersökande journalistik och har skrivit flera biografier om bland annat om prins Charles, 71. Bower får medhåll från flera journalister som menar att parets agerande både är omdömeslöst och i förlängningen en fara för demokratin.

En av anledningarna till att Harry och Meghan gör sitt utspel just nu sägs vara en domstolsförhandling som kommer att ske på fredag.

LÄS MER: Så firades prins Alexander på 4-årsdagen

Meghan och Harrys nya hållning mot media får nu skarp kritik och många experter menar att paret är ute på en farlig väg.

Bakgrunden är att Mail on Sunday publicerat ett privat brev som Meghan skickat till sin far, Thomas Markle, 75. Brevet ska ha innehållit intima tankar och känslor om hennes fars hälsa samt hennes förhållande till honom under tiden brevet skrevs.

Advokater hävdar att tidningen medvetet valt att utelämna stora delar av brevet som därmed förvanskar innehållet. Motparten förnekar anklagelsen och kommer bestrida fallet i rätten.

LÄS MER: Drottning Silvias viktiga uppmaning till svenskarna
LÄS MER: Victorias nya fokus – överger den kungliga glamouren
LÄS MER: Danska kungafamiljens härliga familjehelg

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter