Kronprinsessan Victorias och prins Daniels nya drömhus

Kungafamiljen

En sommardröm.
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel bygger ett nytt fritidshus.
Paret har köpt en tomt på Värmdö söder om Stockholm.

[/caption]

Kronprinsessan Victoria, 43, och prins Daniel, 47, älskar att tillbringa somrarna på Solliden på Öland.

[/caption]

LÄS MER: Glädjebeskedet: Prinsessan Madeleine tillbaka i Sverige

Prins Oscar, prins Daniel, kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle, i samband med firandet av Victoriadagen på Sollidens Slott. Familjen kommer inte överge Öland bara för att man bygger hus på Värmdö söder om Stockholm.

Paret kommer fortsätta med det men man vill även ha ett fritidshus lite närmare Haga slott.
Nu har kungligheterna slagit till på en tomt på Värmdö söder om Stockholm.

Det är tidningen Nacka Värmdö Posten som avslöjar att kungligheterna har köpt en tomt på ön. Redan för ett år sedan slog man till men nu har bygglovet blivit godkänt.

– De har för avsikt att bygga ett privat fritidsboende där ute. Bygglovet är godkänt och har vunnit laga kraft. Eftersom det är en fastighet som ägs gemensamt av kronprinsessparet så har många säkerhetsaspekter vägts in, säger hovets informationschef Margareta Thorgren, 57, till Nacka Värmdö Posten, rapporterar Expressen.

Köpet är en privat investering och sommarbostaden kommer inte på något sätt bli en offentlig byggnad för hovet. När kronprinsessan Victoria och prins Daniel slog till var det flera faktorer som spelade in.

LÄS MER: Därför ska drottningen adla ”Prins Philip”

Årets firande av Victoriadagen blir lite annorlunda även i år på grund av coronapandemin.
Inte minst närheten till Haga Slott, paret vill helt enkelt ha en fritidsbostad på lite nära håll som gör att de kan åka dit på lite kort varsel under helger och skollov.

– Närheten till Stockholm och deras bostad i Haga har betydelse. Familjen har för avsikt att nyttja boendet under helger och lov, säger Margareta Thorgren.

Men alla ölänningar kan vara lugna. Kronprinsessan kommer inte överge sin älskade sommarö. Victoria har tillbringat varje sommar sedan barnsben på Solliden och det avser hon att fortsätta med.

LÄS MER: Prinsessan Sofias nya fina insats för sjukvården

Kronprinsessan Victoria älskar att träffa undersåtarna på Öland.

Snart är det Victoria-dagen och planeringen pågår för fulla muggar. Förra året blev firandet helt digitalt. I år blir det något av en hybrid.

Motionsloppet Victorialoppet kommer genomföras i år medan den traditionella konserten på idrottsplatsen i Borgholm blir annorlunda än normalt.

– Konserten som spelas in på slottsruinen kommer att ha 300 i publik. Men det blir bara inbjudna, inte allmänheten, säger Stephan Rimér, 47, som håller i planeringen till SVT.

I publiken till konserten, som kommer att sändas i tv, får vi istället för allmänheten se bland andra samarbetspartners, landshövdingen och kungafamiljen.

LÄS MER: Prinsessan Estelles nya glädje över statyn
LÄS MER: Prins Harry fick en dotter – drottningen fick inte veta
LÄS MER: Kungafamiljens oväntade besked om prins Julian

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Kungafamiljen