Kronprinsessan Victorias rörande gest för studenterna

Kungafamiljen

En rörande hälsning.
Kronprinsessan Victoria känner starkt med alla studenter som tvingas fira sin examen annorlunda på grund av coronakrisen.
Kungligheten har skrivit en personlig hälsning till alla ungdomar som går ut gymnasiet.

[/caption]

Av: Gittan Larsson | Bilder: TT | Publicerad: 2020-06-05

Vi har alla minnen av vår egen studentexamen och naturligtvis är det likadant för kronprinsessan Victoria, 42. Vi minns all den glädje och lättnad vi erfor efter flera år av slitsamma studier – i sanning en dag värd att fira.

[/caption]

Men årets nybakade studenter får uppleva en väldigt annorlunda högtid. På grund av coronakrisen får studenterna inte åka flak eller springa ut från skolbyggnaden för att mötas av jublande vänner, familj och anhöriga.

LÄS MER: Kronprinsessan Victorias stora oro för prins Oscar

Kronprinsessan Victoria tog studenten 1996. Nu engagerar hon sig för dagens ungdomar.

Kronprinsessan Victoria känner starkt med alla ungdomar som går miste om att fira sin speciella dag på gängse sätt. Därför har den omtänksamma kungligheten har formulerat ett öppet brev till alla studenter.

– Det har varit en speciell vår i år. Den sista terminen på gymnasiet har inte blivit riktig så som du, din familj och dina vänner sett framför er. Covid-19-pandemin har påverkat oss alla och kommer sannolikt att fortsätta göra det en tid framöver. Trots detta omständigheter har du nu passerat en viktig milstolpe i livet, inleder kronprinsessan sitt brev, rapporterar Aftonbladet.

LÄS MER: Hovets svar om Madeleines frånvaro under krisen

Prinsessan Victoria och kungafamiljen på väg till slottet efter prinsessans studentexamen. Chaufför är kung Carl XVI Gustaf.
Kungligheten understryker dock att den rådande krisen på intet sätt förtar den ansträngning som studenterna har gått igenom för att ta sin efterlängtade examen.

– Sjungom studentens lyckliga dag, låtom oss fröjdas i ungdomens vår! Än klappar hjärtat med friska slag, och den ljusnande framtid är vår. Så lyder Studentsången, som tonsattes av min farfars farfars farbror prins Gustav och som i mer än 150 år har sjungits av ungdomar på väg ut i vuxenlivet. Jag hoppas att du kan ta fasta på de raderna och se ljust på det som ligger framför dig, skriver kronprinsessan Victoria.

LÄS MER: Bild-Extra: Victorias härliga polisinsats i city

Under coronakrisen har kronprinsessan Victoria och prins Daniel mest hållit sig hemma på Haga slott.

Kungligheten påminner även om att skolgången är något som ungdomarna kommer bära med sig för resten av sina liv.

– Allt det du har lärt dig under din skolgång har du nu med dig ut i livet och det ligger till grund för din framtid, avslutar Victoria sitt brev som redan har erhållit en mängd hyllningar på sociala medier.

Kronprinsessan tog studenten 1996 då hade hon läst natur- och samhällsvetenskapliga programmet i Enskilda Gymnasiet i Stockholm.

LÄS MER: Prins Daniels hårda regler om alla måste lyda
LÄS MER: Gott i helgen: Silvias krämiga nässelsoppa
LÄS MER: Prins Joachim coronasjuk efter illegal lyxfest

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheter

Mer om Kungafamiljen