Kronprinsessan Victorias varma tack till personalen

Kungafamiljen

Ett viktigt besök i en svår tid.
Victoria och Daniel gör allt de kan för att stötta i kampen mot coronaviruset.
Under sitt senaste besök blev kronprinsessan mycket tagen.

[/caption]

Coronapandemin har präglat även de kungligas verksamhet. Kronprinsessan Victoria, 43, och prins Daniel, 46, isolerade sig på Haga slott.

[/caption]

Paret gjorde en del besök som tillexempel på fältsjukhuset i Älvsjö och på KTH men de rönte även en del kritik när de rörde sig ute bland folk. Prins Daniel ingår ju i riskgruppen med tanke på att han har en transplanterad njure och det var många oroliga rojalister som hade synpunkter på att kronprinsessparet var så pass utåtriktade i sin verksamhet trots allt.

LÄS MER: Kungaparets ovanliga höst – så förbereder de sig

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Solna ambulansstation där de fick en intressant guidning av verksamheten.

Victoria och Daniel lyssnade på kritiken och valde framöver att arbeta mer i digital form och göra vad de kunde i kampen mot det dödliga viruset.

Efter sommaren på Solliden är nu kronprinsessparet åter igång och kronprinsessan Victoria och prins Daniel har börjat med en rivstart inför hösten.

LÄS MER: Kronprinsessan Victorias nya supercoola stil

Kronprinsessan Victoria ställde flera intresserade frågor.
Nyligen besökte de, WIP:sthlm i Årstaberg söder om Stockholm är Sveriges största ateljéförening och drivs av ett hundratal konstnärer. Ateljéföreningen har funnits sedan 2006 och syftet är att skapa en organisation där konstnärer kan samarbeta kring idéer och arbetsutrymmen.

Och häromdagen besökte Victoria och Daniel AISAB:s ambulansstation i Solna norr om Stockholm, inte långt från Haga slott.

LÄS MER: Prins Harrys och Meghan Markles nya lyxhem

Prins Daniel är väl insatt i sjukvårdsfrågor, som njurtransplanterad har han själv mycket kontakt med vården.

Under besöket fick kronprinsessparet information om hur ambulanssjukvården i Storstockholm påverkats under covid-19-pandemin.

Victoria och Daniel fick även en rundvandring i ambulanshallen samt möjlighet att tala med specialistsjuksköterskor, ambulanssjukvårdare och läkare om deras erfarenheter.

– Vi kände att det var väldigt angeläget att få komma hit för att få lära oss mer om de månader som vi har bakom oss. Men också för att få framföra vårt varma tack – och uttrycka vår stora beundran. Ambulanssjukvården har haft en otroligt viktig roll under det här extrema läget, sa kronprinsessan Victoria rapporterar Svensk Dam.

LÄS MER: Kungaparets hemliga resa – allt om det trevliga besöket

Kronprinsessan Victoria var sommarfräsch under besöket.

Ambulansstationen i Solna är AISAB:s mest komplexa i Stockholms län med intensivvårdsambulanser, utbildningscenter och sjukvårdsledning.

– Vi beundrar verkligen det arbete ni gör. Och det tror jag gäller alla svenskar, sa prins Daniel.

Victorias och Daniels besök av det här slaget är ett viktigt bidrag i kampen mot coronaviruset då kungligheterna stärker moralen hos alla de som dagligen slåss mot det dödliga viruset.

LÄS MER: Kungaparets oväntade beslut – flyttar igen
LÄS MER:
 Prinsessan Leonores tuffa utmaning väcker oro
LÄS MER: Familjens fina stöd till prins Joachim efter sjukdomsfallet

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Kungafamiljen