Kungaparets oväntade beslut – flyttar igen

Znyheter

Det har gått över fem månader sedan de fick se sitt älskade hem.
Nu återvänder kung Carl Gustaf och drottning Silvia äntligen till Drottningholms slott.
Hösten är fortfarande oviss.

[/caption]

Det är dags att packa väskorna på Solliden och bege sig hem efter två månader på Öland. Den stora frågan är nu vad som kommer hända i höst. Det enda som är säkert är att allt inte kommer gå tillbaka till det normala ännu.

[/caption]

Under mars i år isolerade sig kungaparet på Stenhammars slott som även benämns som deras weekendhus. Slottet består av 150 byggnader och rejäl tilltagen mark där bland annat kungens kor betar och bor.

LÄS MER: Prinsessan Sofias hemliga uppdrag avslöjat

Kungaparet flyttar plötsligt från Stenhammars slott där de levt sedan pandemin brutit ut.

Det har blivit många långa promenader på de vackra ägorna. Kungen, 73, som älskar att grilla ute har givetvis tillagat flera härliga måltider som avnjutits med sin älskade hustru, Silvia, 76. Honungsglaserade revbensspjäll sägs vara en mumsig favorit.

Men nu återvänder kungaparet till Drottningholms slott.

– Det är klart att kungaparet även kommer att vara på Drottningholm, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Dam.

Den ofrivilliga isoleringen har dock orsakat en stor avsaknad av familjens närhet. Kungaparet har fått nöja sig med videochattar med barn och barnbarn.

LÄS MER: Prinsessan Sofias hemliga uppdrag avslöjat

Kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia vid Stenhammars slott utanför Flen. Tiden i isolering har varit tung för kungaparet.
Så det blev med glädje som de kunde förenas med kronprinsessfamiljen på Solliden under sommaren. Även prins Carl Philips, 41, familj valde att besöka dem på Öland.

På behörigt avstånd kunde kungen och Silvia umgås med kronprinsessan Victorias, 43, familj. I år blev det av naturliga skäl en liten, intim födelsedag som svenska folket fick följa i tv-soffan.

LÄS MER: Prinsessan Leonores tuffa utmaning väcker oro

Kungaparet lämnat nu Stenhammars slott och flyttar tillbaka till Drottningholms slott.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel, 46, har redan startat upp den kungliga arbetshösten. I veckan hade de inte mindre än fyra olika uppdrag och inom en veckas tid kommer de ha avverkat hela tio åtaganden.

Vad det gäller resten av de kungliga är fortfarande osäkert. På hovets hemsida finns det endast uppdrag kartlagda fram till 27 augusti – och som Allt om Kungligt tidigare rapporterat kommer samtliga kommer att genomföras av det plikttrogna kronprinsessparet.

LÄS MER: Kronprinsessan Victorias nya utmaning – ett tungt ansvar

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel är redan tillbaka på arbetet efter sin långa och supersköna semester.

Men även den fina prinsfamiljen håller fanan högt. Prinsessan Sofia, 35, ska under september tillbaka till Sophiahemmet och hjälpa till. Prinsessan Madeleine, 38, är den som sedan länge syns minst – hon sitter som bekant fast i Florida men kommer säkerligen arbeta under rätt former med Childhood Foundation.

Vad kungen och drottningen ska utföra närmaste tiden är inte klart. Inte heller om de kommer att bosätta sig permanent på Drottningholm under hösten. Många frågetecken, men vi ser framemot en höst tillsammans med det svenska kungahuset.

LÄS MER: Prins Carl Philips nya uppdrag väcker frågor om Sofia
LÄS MER: Mystiska beskedet om kronprinsessan Victoria
LÄS MER: Prinsessan Madeleine i chock – väninnan tog sitt eget liv

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter