Kronprinsessan Victorias nya utmaning – ett tungt ansvar

Znyheter

Victoria kommer inte bara bli drottning av Sverige utan även statschef.
På hennes axlar sätts ett rejält ok. En omställning hon har skolats inför men en roll som hon aldrig ännu upplevt på riktigt.

[/caption]

Redan som två-åring blev det klart. Sverige skulle få sin fjärde kvinnliga regent, kronprinsessan Victoria, 43. Men det kommer att ställas höga krav på henne när kronan väl sätts på hennes hjässa.

[/caption]

Victoria kommer som drottning än mer vara i allas blickfång och med kraven att alltid representera och kommentera. Hon förväntas styra och engagera sig i Sveriges frågor samtidigt som hon ska sköta rollen som mamma för sina barn.

LÄS MER: Kungaparets hemliga resa – allt om trevliga besöket

Kronprinsessan Victoria kommer att bli drottning och Sveriges nästa regent.

Drottningrollen är högaktuell bland annat genom Karin Tegenborg Falkdalen som precis gett ut boken ”Svenska drottningar”. I höst kommer även en tv-serie som heter ”Drottningarna” på TV4 där hon medverkar.

LÄSA MER: Första bilden på prins Joachim efter stroken

Det vilar ett stort ansvar på kronprinsessan Victorias axlar.
Kronprinsessan blir den fjärde kvinnliga regenten i Sverige. Först ut var drottning Margareta som styrde landet 1389-1396. Sedan kom drottning Kristina, 1632-1654, och drottning Ulrika Eleonora 1718-1720.

Det som är intressant är att de två sistnämnda abdikerade till förmån för sina män och Margareta lät sin man bli samregent till sin död.

LÄS MER: Hemligheten om Meghan i nya boken chockar alla

En dag ska även prinsessan Estelle ta över som drottning efter mamma Victoria.

På 1800-talet förborgligades kungafamiljen vilket medförde en svårare balansgång mellan kunglig och vanlig bland annat genom ökad mediabevakning. Det kommenterades om klädsel vilket i dag är än mera i blickfånget. Att bli balens drottning och vem som klär sig bäst har blivit en vardag för de kungliga.

LÄS MER: Prins Carl Philips nya uppdrag väcker frågor om Sofia

Kronprinsessfamiljen har en fantastisk sommar på Solliden där de tillnr

Men även i andra avseende ser det annorlunda ut. Victoria har dock redan vuxit in i rollen, något vi verkligen fått se prov på under våren. Hon skulle lätt kunna bli drottning redan imorgon. Det som även kan anses som beundransvärt är hur hon lyckats balansera den kungliga rollen med det privata livet.

Victoria delar med sig av det hon gör, alltid med ett leende som känns äkta.

LÄS MER: Enastående bröllopskavalkad i engelska kungahuset
LÄS MER: Prins Harrys och Meghans nya lyxhem

LÄS MER: Madeleine i chock – väninnan tog sitt eget liv

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter