Kung Charles skarpa markering mot Fergie överraskar

Utländskt

Hon är inte välkommen.
Sarah ”Fergie” Ferguson får inte komma på kung Charles kröning.
Nu avslöjas varför den rödhåriga hertiginnan inte är önskvärd på den historiska händelsen.

[/caption]

Den 6:e maj blir Kung Charles III krönt i en pampig och historisk ceremoni i Westminster Abbey i London.

[/caption]

Den gotiska katedralen är den traditionella krönings- och begravningskyrkan för brittiska kungligheter sedan hundratals år. Sedan 1987 är katedralen upptagen på UNESCO:s världsarvslista.

LÄS MER: Prinsessan Madeleines och maken Chris otäcka koppling till tunga droger

Sarah ”Fergie” Ferguson är inte inbjuden till prins Charles kröning. Nu kommer förklaringen till varför. Bild: TT

Även om det är sagt att ceremonin kommer vara relativt nedtonad så kan vi räkna med mycket pompa och ståt och mystiska historiska ritualer. Drygt 2 000 gäster är inbjudna.

Från det svenska kungahuset kommer kung Carl Gustaf, 76, och kronprinsessan Victoria, 45. Det är lite överraskande att kungen reser utan sin hustru vilket har lett till oroliga spekulationer kring drottning Silvias, 79, hälsa.

Förhoppningsvis är det inga problem med Silvia. Det kan förhålla sig så att kungen vill lyfta fram kronprinsessan Victoria alltmer med tanke på att hon en dag, måtte den dröja, ska efterträda sin far på tronen och bli regent och statschef.

LÄS MER: Anställd på hovet talar ut om Victoria och Daniel

Den 6 maj kröns kung Charles och hans Camilla blir därmed drottning. Bild: Jordan Pettitt/AP/TT
Den senaste tiden har det spekulerats vilt kring huruvida prins Harry, 38, och Meghan Markle, 41, skulle komma på kröningen. Nu vet vi. Det blir bara prins Harry som är på plats i London.

Prinsens amerikanska hustru stannar hemma med barnen i Los Angeles – något många ser som en skymf mot hennes svärfar.

Det hävdas att Meghan Markle helt enkelt inte vågade åka av rädsla för att bli utbuad av de tusentals människor som kommer kanta Londons gator i samband med ceremonin.

LÄS MER: Prins Harry riskerar förlora allt efter kung Charles nya beslut

Den 3 juli 1986 gifte sig Sarah Ferguson med prins Andrew. I dag är de skilda men fortsätter att leva under samma tak. Bild: AP/TT

Det är dock inte bara det omstridda prinsparet som väcker uppmärksamhet med sin från- eller närvaro. Nu står det klart att hertiginnan Sarah Ferguson, 63, inte är välkommen.

Den rödhåriga ”Fergie” var tidigare gift med skandalprinsen Andrew, 63, Paret separerade 1996 efter tio års äktenskap men är numera i praktiken återförenade, de bor tillsammans och umgås flitigt.

Det är kung Charles själv som bestämt att hertiginnan inte får närvara i Westminster Abbey. Hon blir tvungen att följa det hela på tv – precis som vilken vanlig undersåte som helst.

LÄS MER: Prinsessan Sofias nya lyxoutfit – chockpriset överraskar

Sarah Ferguson är inte välkommen på kung Charles kröning då hon som frånskild hertiginna står för lågt i rang. Bild. TT

Sarah Ferguson får nobben men det är inte för att kung Charles tycker illa om henne. Det handlar om det brittiska kungahusets formella regler, som frånskild hertiginna kommer Fergie helt enkelt för långt ned på ”rankinglistan”, skriver Svensk Damtidning.

Sarah Ferguson stod nära drottning Elizabeth under hennes sista år i livet och det är Fergie som fått hedersuppdraget att ta hand om drottningens två Corgihundar efter hennes frånfälle, vilket Allt om Kungligt har rapporterat om. Det räcker dock inte för att kung Charles skulle bjuda in sin före detta svägerska.

Fergie får trösta sig med vovvarna, en kopp te och några goda gurksandwichar framför tv:n.

LÄS MER: Kronprinsessan Victoria chockad av morddrama
LÄS MER: Meghan Markles fräcka diss mot drottning Elizabeth
LÄS MER: Stora oron för Silvia – Victoria tar över uppdraget

[/caption]

Senaste nyheter

Mer om Utländskt