Kung Harald akut till sjukhus med andningsproblem

Znyheter

Under fredagsmorgonen fördes kung Harald till Rikshospitalet i Oslo.
Han hade drabbats av andningssvårigheter.
Norrmännen är nu djupt oroade för monarkens hälsa.

[/caption]

Av: Josephine Edelskog | Bilder: TT | Publicerad: 2020-09-25

Kung Harald, 83, skulle i dag hålla i statsrådet när Norges regering sammanträder. Nu tvingas kronprins Haakon, 47, hoppa in i kungens ställe. Det blev klart tidigt imorse.

[/caption]

Så sent som kvällen innan sågs kung Harald ute på ett officiellt uppdrag när steg han av det kungliga skeppet Kongeskipet Norge. Familjen har använt fartyget flitigt i sommar och setts längs den norska kusten men nu är det över för i år.

LÄS MER: Plötsliga mardrömsbeskedet för kungafamiljen

Kung Harald har på nytt problem med sin hälsa. När han och drottning Sonja återvände från Jordanien sattes de båda i karantän.

Efter sammanträdet med regeringen skulle kungen och drottning Sonja, 83, till Maihaugen och besöka Sonjas barndomshem. Men nu är allt lagt på is.

Enligt uppgift till norska VG fördes Harald i bilkortege till Rikshospitalet i Oslo. Norska hovet uppger att han drabbats av andningssvårigheter. Man betonar att det inte rör sig om covid-19.

LÄS MER: Kungen tar över Victorias uppdrag på grund av hälsoskäl

Kung Harald, som här syns på begravningen av Ari Behn med drottning Sonja, har de senaste åren förts till sjukhus flera gånger.
Kung Harald har tidigare haft stora problem med sin hälsa. Så sent som i januari fördes han till sjukhus där han fick vård under en vecka. Anledningen var en virusinfektion som bland annat ledde till yrsel.

Kung Harald har flera operationer bakom sig. 2003 upptäcktes cancer i urinblåsan och fyra år senare genomgick han en omfattande hjärtoperation.

LÄS MER: Carl Philips egna ord: ”Varit jobbigt för mig”

Det har varit ett prövande år så här långt för det norska kungaparet. Kung Haralds sjukdom har gjort att drottning Sonja varit orolig för sn make.

Allt om Kungligt håller tummarna för att det inte är något allvarligt och att vi snart får se honom vid god vigör.

LÄS MER: Britterna ursinniga – drottningen avsätts som statschef
LÄS MER: Shamanens överraskning får kung Harald att se rött
LÄS MER: Carl Philips och Sofias nya spännande lansering

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheter

Mer om Znyheter