Kungaparets avgörande resa – imponerar med sin insats

Znyheter

Ingen rast, ingen ro.

Kungaparet fortsätter sitt strävsamma arbete.
Nyligen genomförde man en viktig och helt avgörande resa.

[/caption]

Kung Carl Gustaf, 75, är mycket plikttrogen och van vid att arbeta hårt. Coronapandemin med påtvingad isolering blev mycket ansträngande för honom – vår monark tyckte det var frustrerande att inte kunna göra mer samtidigt som de anställda i vården slet outtröttligt för att rädda liv.

[/caption]

Efter att pandemin lugnat ned sig dröjde det inte länge förrän kungen bestämde sig för att han ville visa sin och kungahusets uppskattning för alla insatser som gjorts mot det kinesiska dödsviruset.

LÄS MER: Prins Andrew kan ha lurats av fräcka pedofilmiljardären

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia besöker länssjukhuset i Östersund i samband med deras besök i Jämtland. Foto: TT

Därför besöker man Sveriges alla 21 län så att kungen kan visa sitt deltagande med de drabbade och uppmärksamma lokala insatser inom olika samhällssektorer.

Nyligen var det dags för den sista och helt avgörande resan – kungaparet besökte Jämtlands län och därmed har kungafamiljen besökt Sveriges alla län.

Jämtlands landshövding Marita Ljung, 59, var värd för besöket och tog emot kungaparet när man anlände till Östersund. Dagens första möte var på landshövdingens residens och representanter från Länsstyrelsen i Jämtlands län, Östersunds kommun och Region Jämtland Härjedalen mötte upp och berättade hur pandemin påverkat länet.

LÄS MER: Kungens svåger allvarligt skadad i skidolycka

Bäst i klassen? Kungaparet var även med under en introduktionsklass för nyanlända från Ukraina på Parkskolan. Foto: TT
Man diskuterade även hur man ser på framtiden och vår statschef hade flera kloka frågor och intressanta resonemang kring det hela.

Därefter var det dags för kungaparet att besöka Östersunds sjukhus och där fick man bland annat träffa flera ur personalen som kunde berätta om sin kamp mot det förhatliga coronaviruset.

Efter sjukhuset bar det av till Parkskolan där elever i klass 4–9 går och där finns även nyanlända elever från Ukraina.

LÄS MER: Drottning Silvias kärleksfulla gest mot prinsessan Sofia

Drottning Silvia har alltid värnat om de utsatta barnen i världen. Bild: TT

Kungen och drottningen visade ett fint engagemang och det fullspäckade schemat innehöll även ett besök på museet Jamtli.

Kungaparet fick avnjuta en rundvisning av museets basutställning, Överhogdals-bonaden, Nationalmuseum Jamtli och utställningen Nordiska myter, skriver hovet på sin hemsida.

När det var dags för middag så bjöds det flott på landshövdingens residens. På plats fanns bland andra svenska skidskytteförbundets generaldirektör Rikard Grip, 40, och skidskyttarna Hanna Öberg, 26, och Sebastian Samuelsson, 25.

LÄS MER: Prins Joachims sanslösa förmögenhet – så rik är han
LÄS MER: Camillas brutala sågning av Meghan Markle
LÄS MER: Prinsessan Estelles nya bild väcker reaktioner

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter