Kungens liv blir tv-serie i "The Crown"-anda

Znyheter

Nu är nyheten ute.
Ett projekt som man arbetat i flera år med.
Kung Carl Gustafs liv ska skildras utifrån ett historiskt perspektiv.

[/caption]

Av: Josephine Edelskog | Bilder: TT | Publicerad: 2021-02-04

Det har blivit något av en trend att skildra kungahusens livsöden. Den mest kända är megasuccén ”The Crown”. Och nu är det dags att låta den svenska kungafamiljens livsöden filmatiseras. Men det finns saker som skiljer sig vid den svenska produktionen i jämförelse med de utländska.

[/caption]

Det är ett drömprojekt för manusförfattaren Åsa Lantz, 54. Projektet har pågått en längre tid men har nu äntligen fått tummen upp.

Klart är att serien ska produceras av filmbolaget Filmlance som bland annat gjort ”Bron”, ”Beck” och ”Björnstad”, vilket Variety avslöjar. Bolaget ska tillsammans med TV4 och C More ta fram serien.

LÄS MER: Sofias härliga besked under graviditeten

Det är TV4 och C More som planerar en tv-serie om kungens och hans familj.

Hovet är informerad om att serien ska spelas in. Men i skrivande stund har ingen av medlemmarna i kungafamiljen intervjuats. Däremot har hovet varit behjälpliga med fakta för att de dokumentära delarna blir så nära sanningen som möjligt.

LÄS MER: Danska ex-prinsessan äntligen redo för ny kärlek

Tv-serien beskrivs som en svensk version av ”The Crown” som gjort stor succé på Netflix.
Serien kommer dock vara annorlunda uppbyggd mot de utländska varianterna allt på grund av just samhällshistorien. Åsa Lantz förklarar sin syn.

– Mitt förhållningssätt är snarare det motsatta från ”The Crown”, eller för den delen ”Atlantic crossing”. Båda dessa serier handlar om hur kungligheter på olika sätt påverkar världshändelserna. I Sverige är det snarare tvärtom, samhället som har förändrat kungafamiljen, säger manusförfattaren Åsa Lantz till Dagens Nyheter.

LÄS MER: Prins Harry återvänder ensam till England

Tv-skaparna vill gärna att den svenske Hollywoodskådisen Joel Kinnaman spelar rollen som kungen.

Vi kommer inledningsvis att få se när lilla Carl Gustafs, 74, pappa avlider efter en flygolycka 1947. Resten av de första sex avsnitten kommer att skildra Carl Gustafs väg från tronarvinge till Sveriges konung.

Vilka som ska gestalta kungen är ännu inte klart. Men Lantz drömval är att bland annat låta Joel Kinnaman, 41 spela kungen.

LÄS MER: Därför valde kungaparet att bryta isoleringen
LÄS MER: Victorias hemliga projekt med prins Daniel
LÄS MER: Prinsessan Madeleine indragen i smutsig vaccintvist

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheter

Mer om Znyheter