Kunglig comeback för pigge prins Philip

Utländskt

Stiligare 99-åring får man leta efter.
Prins Philip har gjort comeback i officiella sammanhang.
Kungligheten inspekterade sina trupper och lämnade över kommandot till sin svärdotter.

[/caption]

Det är tre år sedan prins Philip, 99, drog sig tillbaka från sina officiella plikter i kraft av sin höga ålder. Men den stilige kungligheten gjorde ett undantag när det var dags att lämna över sitt uppdrag som högste beskyddare – Colonel-in-Chief – för The Rifles till sin svärdotter Camilla Parker Bowles, 73.

[/caption]

Säga vad man vill om prins Philip men han är inte bara en sjusärdeles stilig karl fortfarande, kungligheten har även kvar sitt berömda sinne för humor som emellanåt givit hustrun drottning Elizabeth, 94, gråa hår i förtid. (Numera är drottningens hår klädsamt vitt).

LÄS MER: Mette-Marits personliga kärlekshyllning till Haakon

Han är tillbaka i gammal god form. Prins Philip var rak i ryggen när The Rifles hälsade honom med en fanfar.

Prinsen strålade av glädje när han skojade med hornblåsaren och korpralen Colin Streetin, 33.

LÄS MER: Prinsessan Désirée berättar om den tuffa tiden

Prins Philip skojade med soldaterna på sitt karaktäristiska sätt.
Hornblåsaren avslöjade att prins Philip skämtat med korpralen när han berättat att han även var ingenjörssoldat när han inte spelar horn i hedersvakter.

– Ah, ingenjörssoldat, då har du inga problem med att hålla formen?, utbrast den gänglige kungligheten med grekiskt ursprung samtidigt som han mönstrade soldaten från topp till tå.
–  ”Står han verkligen här och antyder att jag är fet”, tänkte jag, berättar Colin Streetin för den engelska tidningen The Sun.

LÄS MER: Madeleines stora fruktan hemma i Florida-huset

Prins Philip tjänstgjorde i kungliga flottan under andra världskriget och han förutspåddes en lysande framtid inom det militära, men sedan blev han förälskad i Elizabeth av Windsor och resten är historia.

Prins Philip inspekterade sina trupper med van blick, han tjänstgjorde i den kungliga flottan under andra världskriget.

LÄS MER: Stort grattis till Marianne Bernadotte – fyller 96 år

Prins Philip antydde att soldaten var lite fet vilket fick honom att brista ut i ett skratt.

När prins Philip överlämnade sitt beskyddarskap var det självfallet även känslosamt, han har månat om The Rifles sedan regementet bildades 2007 av tidigare infanteribataljoner med en stolt historia – ”tack ska ni ha” sa kungligheten innan han vände på klacken och gick in på Windsor Castle igen.

LÄS MER: Victoria och Daniels hemliga smultronställe

Sedan 2007 har prins Philip varit högste beskyddare för regementet The Rifles som är sammansatt av flera legendariska infanteribataljoner.

Prins Philips pension för tre år sedan var minst sagt välförtjänt ­– i 65 år tjänstgjorde han och under åren genomförde han 22 219 officiella plikter på egen hand utan drottningen och han företog sig 637 resor utomlands.

Prinsen, som låg på sjukhus dagarna innan jul, såg riktigt pigg ut.

– Efter hälsoproblemen i vintras så ser prins Philip ut att vara tillbaka i toppform. På väg mot 100!, twittrade kungaexperten Phil Dampier, som tidigare har skrivit en bok om hertigen av Edinburgh.

Prinsen tog sig tid att tala med flera av soldaterna, kungligheten har alltid trivts i det militära.

Strax efter att ceremonin med prins Philip var avklarad var det dags för The Rifles nya beskyddare att sväras in. Hertiginnan av Cornwall, Camilla Parker Bowles, hälsades av trupperna i Highgrove House i Gloucestershire, drygt 15 mil från Windsor Castle.

LÄS MER: Bild-Extra: Prins Oscars skojiga bus i trädgården på Solliden

Efter ceremonin tackade prins Philip för sig själv. Hans avbrutna pensionering blev en succé.

– Det är en bitterljuv känsla idag då vi är oerhört stolta över att ha haft hertigen av Edinburgh som beskyddare och vi har blomstrat under hans era, inledde general Sir Patrick Sanders, 54, ceremonin.

Generalen fortsatte:

– Men det är samtidigt en väldigt speciell dag att få hälsa hertiginnan av Cornwall välkommen då hon sedan länge har en koppling till The Rifles. Hon har varit en inspiration och givit och vidmakthållit sitt stöd för oss under svåra och smärtsamma uppdrag, konstaterade generalen.

LÄS MER: Drottning Silvias innerliga önskan för prinsessan Madeleine

Efter ceremonin vid Windsor Castle med prins Philip var det dags för Camilla Parker Bowles att ta över som The Rifles högste beskyddare.

Camilla Parker Bowles är sedan 2007 ”kunglig överste” för The Rifles 4:e bataljon och hon kommer behålla den titeln även som förbandets högste beskyddare.

Hertiginnan har vid flera tillfällen besökt det stolta regementet som alltid firar den 22 juli till åminnelse av slaget vid Salamanca under spanska självständighetskriget där The Rifles slogs framgångsrikt mot Napoleons armé.

LÄS MER: Meghans dominerande makt över prins Harry

Camilla Parker Bowles är ny högsta beskyddare för The Rifles. Hon är väl förtrogen med regementet, sedan 2007 har hon varit kunglig överste vid 4:e bataljonen.

Napoleon eller ej, dagens största händelse för The Rifles och för monarkin i Storbritannien var dock att prins Philip var tillbaka i strålande gammal god form.

LÄS MER: Prins Alberts dotter drabbad av covid-19
LÄS MERPrinsessan Désirée berättar om den tuffa tiden
LÄS MER: Märtha Louises och Aris dotter Maud Angelica söker hjälp

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Utländskt