Lill Lindfors vill trappa ner som artist – och njuta av kärlekslivet

Kändisar

Lill Lindfors talar ut om hälsan och kärleken.
Och så avslöjar hon:
– Jag tänker att jag vill trappa ner lite, säger den folkkära sångerskan.

[/caption]

Lill Lindfors har fyllt 83 år, men arbetar fortfarande och gör regelbundet uppträdanden över hela landet.

[/caption]

Under sommaren har hon setts på både Jazzfestivaen i Ystad och under en konsert på Bjärsjölagård slott i Sjöbo.

LÄS MER: Kronprinsessan Victorias snygga comeback – stilknepet hänför

Lill Lindfors är en av landets mest omtyckta artister. Här fotograferad på Gamla teatern i Östersund. Bild: Staffan Löwstedt/SvD/TT

För att orka med allt är Lill Lindfors nog med vad hon äter.

– Men ibland slarvar jag när jag är ute och reser mycket. Då rör jag mig för lite. Annars försöker jag hålla igång och jag försöker också leva någorlunda sunt. Men allt är naturligtvis också genetiskt betingat, det kommer man inte ifrån, säger hon i en intervju med Aftonbladet.

Klackarna har den långbenta sångerskan dock fått lägga på hyllan.

– För 30-40 år sedan vred jag mig på scenen och knäet hoppade ur led. Jag tränade och var sedan hos doktorn och det visade sig att jag hade varit duktig så allt hade blivit helt bra. Men nu kan jag känna av det, knäet gör sig påmint ibland när jag går i trappor. Det är för lite ledvätska där, men den minskar ju med åren.

LÄS MER: ÖB:s nya kärlek: Så förförde kvinnan den gifte Micael Bydén

Lill Lindfors har börjat tänka på att ta det lite lugnare. Bild: Staffan Löwstedt/SvD/TT
Lill Lindfors har varit förälskad i samma man i 30 år. Hon stämde möte med Anders Byström på Café de Flore i slutet på 1980-talet och sedan dess har de varit ett par.

Makarna, som gifte sig 1991, reser gärna till Öland där de har ett sommarhus och det är inte alls ovanligt att de umgås med kungaparet som paret känner väl.

– Jag är otroligt tacksam över att vi kan vara här, ta långa promenader, kratta i trädgården och äta goda middagar. Vi har en liten gård där vi har byggt ett nytt huvudhus och vi har höns, har Lill Lindfors berättat i en tidigare intervju med Expressen.

LÄS MER: Prins Daniels lyxiga köp avslöjar hans hemliga hobby

Lill Lindfors och hennes man Anders Byström är goda vänner till kung Carl Gustaf och drottning Silvia. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Lill Lindfors har dock börjat tänka på att dra sig tillbaka från scenen.

– Oh ja, det har jag börjat fundera på. Men musiken och skapandet är en sådan stor del av mitt liv. Däremot kommer jag inte ta på mig lika många jobb som jag har gjort tidigare. Jag tänker att jag vill trappa ner lite.

Det blir med andra ord mer tid med kärleken Anders.

– Nu för tiden bråkar vi inte. Något jag också lärt mig med åren är att man inte behöver vinna varje kamp. Det är en fördel med att bli äldre, jag är lite mer vis än vad jag var tidigare, säger hon i Aftonbladet.

LÄS MER: Nya privata kärleksbilden på Victoria och Daniel
LÄS MER: Stora oron för Madeleines äktenskap med Chris: ”Iskyla”
LÄS MER: Den sorgliga sanningen om prinsessan Dianas äktenskap

[/caption]

Senaste nyheter